Annons

Så går det i helgens innebandymatcher

Innebandy • Publicerad 16 mars 2019

SSL, herr

Lindås Rasta IBK (14) — FBC Kalmarsund (10)

Annons

Kommentar: Kalmarsund avslutar säsongen med en sista bortamatch mot seriejumbon Lindås. FBC kan inte längre nå en slutspelsplats, men matchen saknar inte betydelse för det. En vinst betyder att laget går om Jönköping som den SSL-nykomling som tagit mest poäng under sin första säsong. I förra mötet segrade FBC med två bollar, vi tippar att FBC även vinner denna gången. 6-3 till Kalmarsund.

Allsvenskan, dam

Hovslätts IK (6) — FBC Kalmarsund (1)

Kommentar: Enligt FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson, är matchen mot Hovslätt en generalrepetition inför kvalspelet där de kommer trycka på rejält. Om FBC förlorar vinner automatiskt SSG en division 1-plats utan att ens behöva kvala. Vi tror inte på att FBC vill ge bort den räkmackan och tippar på vinst till FBC med hela 9-1.

Division 1, Herr

FBC Kalmarsund Ungdom (8) — Hovshaga AIF (9)

Kommentar: Dramatik ända in i kaklet kring kvalstrecket. Vinner FBC Ungdom mot Hovshaga så säkrar laget fortsatt spel i division 1 till nästa säsong. Det går också att hålla sig kvar genom en förlust på lördag, men då måste både Stanstad och Skurup torska sina matcher. 5-7 i förlust på bortaplan senast, men denna gång avslutar FBC Ungdom framför hemmapublik i Färjehallen. Vi tippar på 6-5 till hemmalaget!

Division 1, Dam

Vetlanda IBF (6) — FBC Kalmarsund Ungdom (4)

Kommentar: Detta möte bör FBC Ungdom vinna, även om moralen fått sig en törn efter kvalplats-tappet senast mot Sävsjö. Vetlanda gjorde under året sin debut i division 1 och senaste matchen vann Ölandskalmariterna med 6-2. Trots en ”icke-match” på bortaplan så tror vi laget vill avsluta säsongen starkt. Vi tippar på en 8-1-vinst borta i Vetlanda.

Annons

Division 4, Herr

Sandbäckshults IBK (8) — Mörbylånga GOIF (7)

Kommentar: Mörbylånga förlorade senast mot serieledande Jämjö, men tar till matchen mot Sandbäckshult med sig en bra tredje period. Senast kryssade de båda lagen och Sandbäckshult har sett starkare ut rent resultatmässigt. Mörby har dock sett starkare ut under mindre press och vi tippar på vinst med 6-4.

Christoffer ÅhlanderSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons