Ett ineffektivt RM föll borta mot Kalmar Södra med 3-1.
– Det vill sig inte framför mål, säger tränaren Daniel Andersson.
Fotboll, div. 4 herr • Publicerad 31 maj 2019
Daniel Anderssons RM har inte vunnit i seriesammanhang sedan premiären mot Ängö.Foto: Magnus Anderberg

– Vi är inne i en tyngre period som vi måste jobba oss ur, säger RM-tränaren Daniel Andersson.

RM får inte riktigt till det framför mål just nu och det märktes på Skyttis. Hemmalaget Kalmar Södra var betydligt vassare framför kassen och såg till att vinna en annars spelmässigt jämn tillställning.

Det var Södra som tog ledningen på straff redan efter fem minuter i den första halvleken.

Innan halvtidsvilan kvitterade RM till 1-1 genom Simon Strindhag på ett skott utanför straffområdet, Simon som haft en del skadebekymmer men som den här matchen kunde göra 90 minuter.

Södra började piggt i den andra halvleken, RM redde dock ut den stormen och jämnade ut spelet. Därför kom 2-1 till hemmalaget mindre logiskt och när sedan Södra gjorde 3-1 efter en frispark så var det rullgardinen ned för ölänningarna.

– Det vill sig inte framför mål, konstaterar Daniel Andersson, som framför allt framhåller Simon Strindhags 90 minuter på RM:s plussida.