Annons

RM skaffade sig guldläge

Extra mycket står på spel nästa helg i rivalderbyt RM–SSG. RM kan bärga seriesegern. Detta efter att laget vunnit med 5–1 i helgen samtidigt som Torsås förlorat.
– Sakta i backarna, det finns ingen anledning att sätta champagnen på kylning, säger tränare Daniel Andersson.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 24 september 2018
Hampus Dorch är nu uppe på totalt tio baljor.
Hampus Dorch är nu uppe på totalt tio baljor.

Möre som visat fin form hade inte mycket att sätta emot i första halvlek mot RM.

– Vi spelar riktigt fin fotboll, de hänger inte med. Vi lyckas med att variera vårt spel samtidigt som vi är aggressiva och vinner tillbaka bollen snabbt, säger Daniel Andersson.

Annons

– David Kälveus och Hampus Dorch kommer runt jäkligt gutt på sina kanter.

Det var dessa två herrar som satte RM i förarsätet med 3–0. Och när Magnus Jansson gjorde 4–0 innan halvlekens slut så var matchen i stort sett avgjord.

– I andra slår vi av lite på intensiteten och det blir mer kampfotboll, men vi står upp bra, mycket tack vare Mange Jansson som är i riktigt bra slag och John ”JG” Gustavsson där bak.

5–1 till slut. Och en timme senare fick RM lite grädde på moset när toppkonkurrenten Torsås/Norra Tång torskade med 1–2 mot Alstermo. Det innebär att RM nu leder serien med tre poäng.

– Absolut var det en bra helg men det finns ingen anledning att fira, nästa helg kan det vara tillbaka till Torsås fördel.

Nästa helg? Jo, då möter RM rivalen SSG på Runvallen. Torsås har Borgholm hemma. Vinst för RM samtidigt som Torsås tappar poäng innebär serieseger.

– Sakta i backarna, det finns ingen anledning att sätta champagnen på kylning. Om det vill sig illa får vi inte ens kvala uppåt. Vi måste kriga hela vägen nu, säger Andersson.

– SSG på andra sidan, en riktigt tuff batalj. Vi hade gärna haft en annan match nu men va fasen. Det blir kul. de kommer från 8–0 i helgen så det kommer blir hur jämnt som helst. Vi ser fram emot det, med tillförsikt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons