Annons

RM numret större än SSG: ”Vi är mycket bättre idag”

RM visade klassen hemma och gasade iväg till en klar seger i derbyt. SSG kunde inte hota lagets svit utan förluster på Runvallen.
– Det blev aldrig det där riktigt heta. Det hann aldrig bli det, när vi gjorde målen dog det ut fullständigt, säger ”JG”.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 29 september 2018
John Gustavsson gjorde förlösande 1–0 på hörna.
John Gustavsson gjorde förlösande 1–0 på hörna.

Ett RM i jakt på serieseger gick inte att stoppa på Runvallen. SSG var aldrig riktigt nära att sätta krokben för rivalen.

Första halvlek var det ställningskrig ett bra tag innan RM etablerade riktigt tryck, kom runt på kanterna och matade inlägg. Och det var ett sådant som gav utdelning, 1–0 kom genom John Gustavsson på hörna.

Annons

– En bra hörna, så det är bara att sätta pannan mot. Jag har skojat att jag bara gör mål när jag behöver. Det stämde riktigt bra idag, haha. Jäkligt gutt, första tio är det hyfsat jämnt sedan tar vi över. Vi dominerar rent ut sagt.

I andra kom SSG ut mer aggressivt och ställde en fråga till RM. Men hemmalaget kunde svara. Efter att Hampus Dorch skruvat en hörna rätt in i mål lossnade hemmalagets offensiv riktigt ordentligt.

– Vi gör ingen jättedålig första halvlek men inte dålig heller. Sedan lyfter vi oss i andra, drar ner tillslagen på bollen och får bättre fart på det. Mer rätt i positionerna. Vi var bestämda idag, all heder åt grabbarna, säger tränare Daniel Andersson.

3–0 och 4–0 var riktigt fina nummer signerade William Alvarmo på skott utifrån och David Kälveus med en kall tjipp över målvakten. Med en halvtimme kvar var derbyt redan avgjort.

– Det var en stabil seger. Det blev aldrig det där riktigt heta. Det hann aldrig bli det, när vi gjorde målen dog det ut fullständigt, säger ”JG”.

– Vi gör det jäkligt bra hela laget. Vi är mycket bättre idag. Vi lyckades sortera bort alla tankar på serieseger, det är svårt nog att möta SSG. Vi lägger fokus på matchen och alla vill åt samma håll.

RM:s sista match hemma. Där har laget åtta segrar och tre oavgjorda.

– Starkt, vi håller förlustnollan på hemmaplan hela säsongen, säger Daniel Andersson.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons