Sport

RM höll undan till derbyseger: ”paralyserade”

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Hampus Dorch måljublade två gånger om på två minuter.
Hampus Dorch måljublade två gånger om på två minuter.

Två mål på två minuter avgjorde matchen RM–Borgholm. Hampus Dorch matchhjälte.

– Jättebra första halvlek, sedan är det jättekonstigt i andra, vi blir som paralyserade, säger Daniel Andersson.

RM IF – IFK Borgholm 2–1 (2–0)

Målen: 1–0 Hampus Dorch, 2–0 Hampus Dorch, 2–1 Oscar Andersson.

Det var RM som började bäst i första halvlek och spelade sig fram till flera halvchanser. Men mest imponerande första kvarten var att David Kälveus axel gick ur led och att han själv lyckades vrida den tillbaka. Efter 20 minuter vaknade matchen ordentligt – då genom Hampus Dorch som hittade nätet först en gång – och sedan en andra gång på ett friläge i anfallet efteråt.

– Vi gör en jättebra första halvlek och är det betydligt bättre laget, 3–0 där och det hade blivit lugnare så klart, säger Daniel Andersson, tränare.

RM fortsatte pressa på och hade lägena till fler mål i medvinden men Kalle Karlsson i IFK–målet stod för några fina parader och Niklas Wahlberg i RM–gjorde detsamma när IFK väl stack upp, oftast genom Jonathan Hildebrand. Rättvis ledning, men IFK växte på slutet av halvleken och när andra började reducerade laget direkt, på straff.

– Vi blir lite ängsliga där. Det är jättekonstigt, efter en så bra första halvlek är vi nästa paralyserade på något vänster.

Men RM lyckades lugna ner spelet och hålla undan.

– De trycker på som satan på slutet, trots att de får en man utvisad trummar dem på bra men vi lyckas hålla undan, säger Daniel som berömmer Hampus Dorch och Marcus Carlsson.

– Klart att det är skönt att ta en första derbyseger i hemmapremiären.