Annons

RM fick favoriten på fall igen

Fjolårets final i semin. Glömminge/Algutsrum hade revansch att utkräva men gick bet.
– På ett sätt kändes det jäkla stabilt. Känns lustigt att säga när man möter Glömminge som är så starka. En klockrent utförd match, säger John Gustafsson.
PAIF–cupen • Publicerad 7 januari 2019
Emil Börjesson stod för en riktig urladdning i kvarten mot SSG, orken fanns inte riktigt mot Niklas Jönssons RM.
Emil Börjesson stod för en riktig urladdning i kvarten mot SSG, orken fanns inte riktigt mot Niklas Jönssons RM.

Det var upplagt för en ren GAIF-final efter att andralaget lyckades ta sig till final via seger mot Färjestaden i semifinalen. Men RM ville annorlunda.

– Vi går in från start och har ett läge direkt, de blir nog lite tagna på sängen, säger ”JG”.

Annons

Magnus Jansson gjorde 1–0 på en kontring.

– Det första målet är viktigt, de får energi. Vi går bort oss totalt med fyra man uppe på en hörna. Den får vi inte bjuda på. RM ligger så tight man-man, de väntar på våra misstag och när vi tappar boll som vi gör så blir det omställningar, säger Tobias Bengtsson, tränare GAIF.

Det förväntade spelövertaget för GAIF dröjde länge.

– Jag tycker vi har rätt bra koll på dem, de skapar inte jättemycket. Vi spelar väldigt bra försvarsspel och ställer om snabbt, så det känns inte orättvist på något vis. Vi har lite flyt men det ska man ha med, säger William Alvarmo.

– Sedan var de nog ganska möra efter sudden-segern mot SSG i kvarten som tröttade ut dem ganska bra.

Något som Tobias Bengtsson verifierar:

– SSG blir en urladdning. Kvalitén saknades väl lite och jag tror det är orken som tryter också, vi kör fullpress man-man hela turneringen och det tar på krafterna. Vi kan bara gå till oss själva, vi är inte riktigt synkade.

– RM är tunga att möta. Vi kommer inte riktigt upp i nivå och de gör oss lite dåliga också. Samtidigt som Kalle (Karlsson)gör några sjuka räddningar på våra lägen att reducera, säger Tobias Bengtsson.

När Hampus Dorch gjorde 2–0 i andra kokade Borgholms sporthall.

– Vi gör det riktigt jäkla bra och utnyttjar våra chanser framåt. En klockrent utförd match, konstaterar ”JG”.

Annons

– Vi vågar stå upp lite mer mot dem, andra år har vi försökt bara försvara oss men nu går vi upp och trycker mycket mer. Fantastiskt stabilt och bra.

Men du, nu är det Glömminge igen i finalen…

– Ja, haha, det räcker inte med att slå dem en gång. De bara kommer tillbaka hela jäkla tiden, aldrig får man vara nöjd, det är bara till att ladda om.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons