Annons

Rivjärnet tvåmålsskytt i ny roll: ”Kan springa i tre veckor”

Fotboll, träningsmatch herr • Publicerad 18 mars 2019
Simon Andersson, här i duell med RM:s Alvin Gustafsson, blev tvåmålsskytt mot Mörbylånga i en ny roll som yttermittfältare.
Simon Andersson, här i duell med RM:s Alvin Gustafsson, blev tvåmålsskytt mot Mörbylånga i en ny roll som yttermittfältare.Foto: Arkivfoto

1-0 mot Borgholm följdes upp av 4-0 mot Mörbylånga. John Peterssons SSG har inlett försäsongen med två vinster och noll insläppta mål mot två öländska seriekonkurrenter.

I helgens drabbning gjorde Mattias Nilsson 90 minuter i mittlåset, efter att ha dragits med ljumskproblem under början av året.

Annons

– Han och ”Manne” (Manfred Kindeland) var riktigt bra. Det kollektiva försvarsspelet har funkat bra. Men det finns såklart mycket att jobba på ändå, säger Petersson.

SSG-tränaren beskriver den första halvleken som jämn och svängig. Under de avslutande 45 minuterna flyttade SSG upp positionerna och tog över matchen.

Simon Andersson har mestadels hållit till på innermittfältet under tidigare säsonger. Nu blev rivjärnet tvåmålsskytt i en ny roll.

– Han kommer gå som yttermittfältare nu, och har i uppgift att sticka i djupled. Han kan ju springa i tre veckor och blir aldrig trött, så det är rätt tacksamt.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons