Sport

Rekordtidig serieseger: ”Inte nöjda med säsongen än…”

Innebandy, div. 2 dam Artikeln publicerades
SSG firade seriesegern i Torslundahallen
SSG firade seriesegern i Torslundahallen

9 februari. Lång tid kvar av innebandysäsongen. Men för SSG är seriesegern redan klar.

– Jag tycker inte vi kan vara nöjda med säsongen annars faktiskt. Vi ska vinna alla matcher, så pass bra är tjejerna, säger tränare Johannes Henricsson.

SSG IF – Cl98IC 7–4 (2 - 0, 1 - 1, 4 - 3)

Målen: 1-0 Josefin Nyberg, 2-0 Kajsa Ek, 3-0 Emelie Nordqvist, 4-2 Kajsa Ek, 5-3 Emelie Nordqvist, 6-4 Emelie Nordqvist, 7-4 Emma Fredsson.

Med seriesegern på spel var det grus i maskineriet för målmaskinen SSG.

– Det blev lite skakigt idag, det märktes direkt vi klev in i hallen att det var något speciellt på spel, säger Johannes.

– Ja, det var nervöst idag. Det var ingen supermatch men vi klarade det till slut och det känns jäkligt gutt, säger Emma Och Felicia Sannestam.

Ja, för även om Cl98 hade svar på tal flera gånger var SSG trots allt hela tiden i ledning efter att nollan spräckts i tionde minuten.

– Det kändes ändå som att vi hade koll på det hela tiden, de fick några skitmål men efter en sådan här säsong har vi bra självförtroende, säger Sannestams.

– Det här är en sådan match där Kajsa Ek lyfter laget med sin kvalité, när det är lite nervigt tryggar hon ner det. När det inte riktigt funkar märks skillnaden som mest, säger Henricsson.

I tredje kunde SSG till slut ro hem vinsten med 7–4 och ta fram guldhattarna och pommacen som varit på kylning,

– Det känns bra, lite konstigt. Det här trodde jag nog inte innan säsongen, att det skull gå såhär pass bra, säger Felicia.

– Det känns som vi är värda och att vi gjort det med bravur – det behövs att gå upp och möta lite bättre motstånd.

Det var på grund av Mörbylångas vinst mot FBC ungdoms bilaga på fredagen som SSG fick en tidigare möjlighet än väntat att avgöra serien.

– Ja, vi står i skuld till dem att vi får fira idag, verkligen. Det var inget vi väntat oss men bara tacka och ta emot, säger Henricsson.

– Vi får tacka Mörbylånga för en gångs skull en sån här dag, säger Emma Sannestam.

Blir det fest ikväll nu då?

– Jadå, haha. Vi hade inte räknat med att det skulle bli redan nu men det är klart det blir någon fest, för en del av oss i alla fall.

En rekordtidig serieseger. Det återstår tre matcher av serien. Men SSG tänker inte slappna av.

– Det får inte bli avslaget nu, får målet är att vinna alla matcher, säger Emma Sannestam.

– Det är jätteimponerande ta hem det redan, med så få lag och matcher i serien som det är. Men det är bara ett delmål, konstaterar Henricsson.

– Vi ska vinna alla matcher. Jag tycker inte vi kan vara nöjda med säsongen annars faktiskt. Så pass bra är de här tjejerna. De är en fröjd att jobba med, helt fantastiska.

Ni känns som väl värda seriesegrare va?

– Ja, jag hoppas att man tycker det, men jag är ju lite partisk också. Jag tänker att det nog nått ut till stugorna att det är rätt lag som leder serien…

Fler bilder från firandet kommer under måndagen.

Återupplev matchen som gav serieseger här: