Sport

Rasar mot nya halltider i Färjestaden

Badminton Artikeln publicerades
Mikael Tornemo, ordförande i Fåken.
Mikael Tornemo, ordförande i Fåken.

Samma halltider i 20 år. Fram tills nu.

BK Fåken har fått alla sina träningstider flyttade och är förpassade till de allra senaste passen.

– Det förstör klubbkänslan fullständigt och vi riskerar att tappa ungdomar, säger Mikael Tornemo.

– Vi är ändå en inomhussport och borde prioriteras, jag tycker det är tråkigt att vi drabbas såhär.

Ordförande Tornemo konstaterar att klubben haft samma tider i hallarna under 20 år. När Fåken drog igång sin säsong i veckan var det nya bud.

– Inför säsongen hade alla våra åtta pass flyttats. Det enda jag lyckades påverka var tiden för nybörjarna, sju–åtta år, så att de slapp att träna så sent som till klockan åtta på kvällen.

Fåken är förpassade till de sista tiderna i Färjestadens sporthall varje vardag.

– Reaktionerna i klubben är ju att det blir för sent, en del som fortfarande går i skolan får träna till klockan tio. Tanken var i år att låta våra duktiga tävlingsungdomar få chansen till mer träning, men det är  ju inte möjligt med dessa kvällspass.

– Innan har vi haft sammanhängande pass för motionärer och seniorer. Nu är vi uppdelade på olika dagar. Det förstör klubbkänslan fullständigt.

Vad har ni fått för förklaring till era sena halltider?

– Som regel ska inte seniorer träna förrän klockan 20. Men sedan fick jag se att FBC Kalmarsunds seniorlag tränar antingen 18.30 eller kl 19.00. Då blir jag ju väldigt fundersam gällande den regeln.

Föreningarna i kommunen brukar sitta ner och diskutera halltiderna.

– Det är borttaget eftersom det varit för mycket tjafs. Jag tycker det känns märkligt, vi ska väl ändå kunna sitta ner som vuxna människor, prata och jämka lite.

– Tidigare har vissa förändringar varit möjliga, nu fick vi bara det här beskedet.

Hur tror du att det här kommer påverka antalet utövare i föreningen?

– Vi riskerar att tappa barn och ungdomar. Nu har vi precis dragit igång och det är tidigt att säga. Bara att hålla tummarna för att de fortsätter, säger ”Micke” och avslutar:

– Jag funderar på att flytta både mig själv och mina barn till klubben Kvasten på andra sidan sundet, för att mina barn ska få en ärlig chans att utvecklas och inte tappa mark mot övriga i sin ålder i Sverige.