Sport

Poängtapp efter skadeavbrott: Det gagnade dem mer än oss”

FOTBOLL, DIV. 5 Artikeln publicerades
Dennis Johansson Fors gjorde 1–0-målet mot Trekanten.
Dennis Johansson Fors gjorde 1–0-målet mot Trekanten.

RM hade 2–0 och var på väg mot en trepoängare borta mot Trekanten. Då ställde en skada till det och hemmalaget kunde vända i andra halvlek.

– Det gagnade dem mer än det gagnade oss. Vi var inne i en bra period där och höll på att ta över totalt, säger Daniel Andersson.

Trekantens IF – RM IF 2–2 (0–1)

Målen: 0–1 Dennis Johansson Fors, 0–2 Självmål.

RM gjorde en riktigt bra första halvlek mot Trekanten och hade en 1–0-ledning med mersmak efter de första 45 minuterna. Dennis Johansson Fors hade då givit RM ledningen och man hade total koll på skeendet på planen enligt tränare Daniel Andersson.

– Vi är nöjde med hur vi genomför hela första halvleken. Det är riktigt stabilt bakåt och vi skapar skapligt mycket framåt också. Men det är skärpan i avsluten som saknas litegrann.

Den andra halvleken inleddes ungefär som den första, med flera RM-chanser. Och efter sex minuter av andra halvlek fick RM in 2–0 efter ett självmål.

Kort därefter fick en Trekanten-spelare en nackskada efter en straffområdesduell, vilket gjorde att matchen fick pausa i en halvtimme.

Det var ett avbrott som verkade gynna hemmalaget mer än bortalaget enligt Andersson.

– De tog vara på uppehållet väl, det gagnade dem mer än det gagnade oss. Vi var inne i en bra period där och höll på att ta över totalt där.

Kort efter avbrottet gjorde Trekanten 1–2 och med tio minuter kvar kunde man också kvittera till 2–2, som blev slutresultat.

Andersson lyfter fram målskytten Dennis Johansson efter matchen.

– Han gör ett riktigt bra jobb tycker jag. Han gör 1–0-målet själv och skapar enormt mycket för sig själv och sina medspelare.