Sport

Perfekt serie – unik prestation senaste åren i Småland

Innebandy, div. 2 dam Artikeln publicerades
SSG:s prestation har inget lag lyckats med sedan 2014/15 i Småland.
SSG:s prestation har inget lag lyckats med sedan 2014/15 i Småland.

15 raka vinster. Noll förluster. Noll oavgjorda. SSG fullbordade sin makalösa säsong i derbyt mot Mörbylånga.

– Det är en historisk SSG–insats, konstaterar Johannes Henricsson.

Mörbylånga GoIF – SSG IF 2–6 ( 0 - 3, 2 - 2, 0 - 1)

Målen: 0-1 Kajsa Ek, 0-2 Kajsa Ek, 0-3 Felicia Sannestam, 1-3 Viktoria Olsson, 1-4 Emma Sannestam, 1-5 Josefin Nyberg, 2-5 Viktoria Olsson, 2-6 Emma Fredsson.

– Jag vet inte hur historiskt det är Småland, jag vet att Cl98 gick obesegrade men åkte på en oavgjord match för några år sedan (2015/16).

ÖB–sporten grävde i tabellerna från Smålandsinnebandyn senaste säsongerna och vi kan konstaterar att SSG:s prestation är unik sett till de senaste åren. Vi får backa till säsongen 2014/15 för att hitta något herr– eller damlag som gått helt ”rent” i serien. Då plockade Cl98:s damer 15 raka vinster i division 3. Den här säsongen har faktiskt även Forserum i division 4 norra chans att vinna alla matcher, de spelar sista omgången nästa helg.

Citat från Kajsa Ek i ÖB–sporten 20 oktober, innan SSG startade sin säsong: ”Målet är att vinna serien, helst att gå obesegrade.”

– När Kajsa stack ut hakan i tidningen innan säsongen var det bara att kriga efter det målet. Vi sa redan från början att vi skulle vinna den här serien, konstaterar Johannes Henricsson.

Laget har dock lyckats överträffa Kajsa Eks tuffa målsättning. Inte bara obesegrade – utan vinna samtliga matcher i division 2.

– Jag är stolt över tjejerna, säga vad man vill om motståndet, att vinna samtliga matcher och inte göra en enda plattmatch är starkt, säger Henricsson.

– Samtidigt har det utvecklats till något naturligt, att vi skulle klara att vinna alla matcher eftersom vi utvecklats så bra under säsongen.

Mörbylånga var sista hindret på vägen. Och SSG ”unnade sig” faktiskt att göra en platt period. Men det var den andra akten och då hade laget redan 3–0.

– Det var den sämsta perioden på hela säsongen, väldigt stimmigt. Men vi hade fått en bra start och tog tag i spelet igen i tredje perioden. Mörbylånga är svåra att göra mål på men hotar inte jättemycket offensivt.

6–2-seger till slut. Det innebär inte bara 15 raka vinster utan även 107 plusmål till slut i tabellen.

– Jag vill lyfta Emilia Eriksson som verkligen växlat upp och tagit konkurrensen på rätt sätt och sedan ska Kajsa Ek ha plus som vanligt från matchen, det kanske blir tjatigt och tråkigt men hon förtjänar det.

Hur går det nu då? Blir det kvalspel uppåt? Läs vidare här: