Annons

”Oxens” magiska målshow i derbyt

Det skiljer tio poäng i tabellen till Hulterstads fördel. Det skiljde fem mål i matchen – till Pernsäs fördel. Laget stod för en riktig urladdning på solvallen efter fyra baljor av Axel Petersson.
– Det är helt enormt vilka mål han gör, säger Torsten Luks.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 17 september 2018
Axel Petersson – fyra mål och en assist.
Axel Petersson – fyra mål och en assist.

Ja, flytten från IFK Borgholm har verkligen blivit ett lyft både för ”Oxen” och för Persnäs. Han är nu uppe på sex mål totalt och det var han som inledde målskyttet efter dryga halvtimmen mot Hulterstad.

– Han och ”Krille” Fröding har tillfört jättemycket, Axel har sån målkänsla och stack verkligen ut här.

Annons

Persnäs gjorde även 2–0 innan paus och sedan fortsatte målkalaset i andra på Solvallen fram till 5–0 efter drygt en timme. ”Oxen” hade då gjort fyra mål och spelat fram till det femte.

– Det är helt enormt vilka mål han gör. Snyggast är när han på ett inkast tar emot bollen och vänder bort alla motståndarna runt omkring, tar sig mot målet, vänder igen och lobbar över hela laget och i mål.

– Han missar faktiskt en straff också, men det är en lysande räddning av ”Puma” Näslund i krysset.

Efter 0–8 senast mot Bergkvara var det här totala motsatsen för PAIF.

– Vi får till ett bra kombinationsspel, spelar alla för varandra och hjälps åt. Vi kan om vi vill med vilja och slit, säger ”Torre”

– Killarna fick lite skäll efter förra matchen. Det är mycket psykologi i lagidrott, i det här fallet tryckte vi på rätt knappar. Det här har vi väntat på.

Och trots Axels magiska målshow var det en spelare som var snäppet vassare:

– Fredrik ”FJ” Johansson är bäst på plan. Jag lyfter upp honom från högerback till mitt–mitt och han gör ett otroligt jobb där.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons