Sport

Ölandslagets tränare slutar: ”Riktigt bra lösning på gång”

Fotboll, div. 6 Artikeln publicerades
”Uffe” Jonsson lämnar Högsrum.
”Uffe” Jonsson lämnar Högsrum.

Utan tränare mitt i försäsongen.

Efter spelarbrist slutar nu ”Uffe” Jonsson i Högsrum.

– Om det går som planerat har vi löst det den här veckan, jag vill inte säga för mycket men det är ingen okänd tränare vi har på gång, säger ordförande Jonny Erlandsson.

Sedan två veckor tillbaka står Högsrums FF utan tränare.

– Det kom hastigt tyvärr så det har blivit ett glapp där vi fått lösa två träningar lite sporadiskt, säger Jonny Erlandsson.

Ulf Jonsson kom till Högsrum inför förra säsongen.

– Han var tvungen att omprioritera sina göromål som egen företagare, säger Jonny.

– Jag har fått mer att göra på jobbet och då blev situationen i Högsrum för tung att dra i, säger ”Uffe”.

Högsrum har tidigare under försäsongen haft en tunn trupp. ”Uffe” konstaterade i ÖB–sprorten för en månad sedan att: ”Läget är oroväckande. Vi var tio man första vinterträningen, behöver få in sju–åtta man till truppen”.

Ställer det här till situationen för er ytterligare, Jonny?

– Vi hade ett par spelare som skulle registreras som valde att vänta till vi fått en lösning, så det är klart att det är bråttom att få in någon ny tränare. Det taskiga är att vi är inne i mars månad snart, det är lite känsligare att jaga folk då än i oktober.

Har ni någon på ingång då?

– Ja, vi har en riktigt bra lösning på gång. Om det går som planerat har vi löst det den här veckan innan träningen på söndag. Jag vill inte säga för mycket men det är ingen okänd tränare vi har på gång.

Vad säger du som evig optimist, kan ni vända det här till något positivt?

– Det tror jag. Vi var tretton spelare på träningen senast. Som jag sagt innan, jag är inte orolig för att få ihop spelare.