Annons

Officiellt: Bröderna Lindström presenterade av FBC

Salems IF-bröderna Tobias och Jesper Lindström har skrivit på varsitt tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 3 maj 2019
Tobias Lindström kom elva i den norra allsvenskans poängliga och jagades av mängder av SSL-klubbar efter säsongen. Nu har backen bestämt sig för spel i Kalmarsund.
Tobias Lindström kom elva i den norra allsvenskans poängliga och jagades av mängder av SSL-klubbar efter säsongen. Nu har backen bestämt sig för spel i Kalmarsund.Foto: Salems IF

Den omskrivna övergången blev till slut officiell på torsdagskvällen. Tobias Lindström, född -94, har tillbringat fem år i allsvenskan och spelat fyra SSL-kval.

Nu tar den allsvenske stjärnbacken klivet till Kalmarsund.

Annons

– Mitt mål är att inom några år stå i Globen och vinna SM-guld. FBC Kalmarsund är laget som satsar på att ta rygg på Storvreta och Falun för att vinna guld, säger storebror Lindström i ett pressmeddelande.

Lillebror Jesper Lindström ville, likt Tobias, ta nästa steg i sin karriär och maximera sin satsning på innebandyn.

– När jag och brorsan besökte föreningen fick vi ett väldigt bra intryck, föreningen kändes väldigt professionella i allt det dem gör och känns som dem har alla verktyg för att bli ett topplag inom en snar framtid, säger den 22-årige vänsterforwarden.

Jesper Lindström.
Jesper Lindström.Foto: Salems IF

Kalmarsunds klubbchef Per Viberg:

– Jesper och Tobias är viktiga pusselbitar i vårt mål att bli bäst i Småland. Att vi redan under vår andra säsong i SSL står oss väl i konkurrens med toppklubbar när det kommer till att värva spelare bådar gott inför framtiden.

Bröderna från Salem blir FBC:s femte och sjätte nytillskott. Lindströms gör Albin Hedstål, Gustav Wadell, Oscar Rohlin och Edin Omanovic sällskap på nyförvärvslistan.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons