Sport

Obesegrade när serien vänder: ”Känner mig som en pappa”

Fotboll, div. 5 herr Artikeln publicerades
Ali Husseins Borgholm möter Mörbylånga när serien kliver in i ”andra halvlek”.
Ali Husseins Borgholm möter Mörbylånga när serien kliver in i ”andra halvlek”.

Ali Hussein är forwarden som tagit klivet ner som mittback och nu är Borgholm mer svårgenomträngliga än kön på Ölandsbron efter Midsommar.

– Jag har fått ett större ansvar och hela laget har en extra konkurrens och kämparglädje i år, säger han inför mötet med Mörbylånga.

Elva av 22 matcher spelade i division 5 och IFK är förarsätet av den Ölandskvarett som ryckt sig loss bakom Påryd i toppen.

– Det är inte kört om seriesegern än, allt kan hända under hösten. Vi har en väldigt skön känsla i laget, säger Ali Hussein.

Konstigt vore annars. IFK har sex vinster, fem oavgjorda och framför allt noll förluster såhär långt.

– Vi har steppat upp jämfört med ifjol och är jämnare. Det är en bra konkurrens som gör att det blir extra kämparglädje på varje position, säger Ali.

– För mig som varit med så länge är det är så himla kul att se hur de unga spelarna mognar hela tiden.

Han har varit med länge – men är faktiskt bara 20 år.

– Jag brukar skämta om att jag känner mig som en pappa i laget nu. I det här laget är jag ganska gammal.

Jämfört med ifjol släpper Borgholm in ungefär hälften så många mål. Senaste sju matcherna har laget bara bjudit motståndarna på tre strutar totalt. Och detta med Ali Hussein, tidigare forward, som mittback ihop med ”Nille” Tukia.

– Jag har fått ett större ansvar och växt med det. Jag var faktiskt mittback som yngre så det är inte helt nytt. Mycket handlar om att vi spelar enkelt, inte kladdar på bollen och hjälps åt.

Serien vänder på tisdagen. Då tar SSG emot Böda/Högby och Borgholm åker till Skansen för möte med Mörbylånga som visat fin form och är målgladast i serien med 27 mål. Senaste mötet slutade 3–3.

– Jag tror väl vi ska hålla ihop det bättre den här gången bakåt. Vi har ändrat mycket i positionerna sedan dess.

Du, vi skrev upp dig här som ny frisparkskung men nu var det ett tag sedan du gjorde mål. Dags imorgon?

– Haha, där får jag faktiskt skylla på laget. Jag har inte fått någon frispark som varit i närheten av boxen sedan jag gjorde mål senast. Får jag det imorgon är jag absolut beredd!