Annons

Ö-ryttare i SM-kval

I helgen arrangerade Kalmar Hästsportklubb nationella hopptävlingar. De öländska ekipagen lyckades bra och både Filippa Farkas och Vanessa Olsson, rutinerade SM-ryttare med klubbadress Ölands Sportryttare, red felfritt i sina respektive kvalklasser.
Risport • Publicerad 25 april 2018
Filippa Farkas och Siligo Touch of Queeney, Ölands Sportryttare, red in på en tredjeplats i SM-kvalklassen.
Filippa Farkas och Siligo Touch of Queeney, Ölands Sportryttare, red in på en tredjeplats i SM-kvalklassen.

Tävlingen gav verkligen en känsla av nationell toppklass. Banorna var krävande men rättvisa, hela anläggningen var fylld av ryttare och hästar. Tävlingarna genomfördes utomhus på underlag av fibersand och arrangörerna lade ner mycket tid på att hålla underlaget skick. En tillfällig läktare hade byggts upp och den fylldes snabbt av åskådare som i strålande sol kunde avnjuta ridning i toppklass. För att få rida ponny-SM i sommar, krävs två felfria rundor i klass Medelsvår B. Dessutom finns en stilbedömningsklass där ryttarens skicklighet och förmåga att inverka på hästen bedöms. Bland resultaten för de stora hästarna märktes Emma Persson, Ölands Sportryttare, som med sin Cannonball återigen satte nollan i tidshoppningen 1,35 meter. Segermarginalen var dryga tiondels sekunden.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons