Annons

Nytt tränaruppdrag klart för Prins

Andreas Prins fortsätter sin tränarkarriär på fastlandet. Nästa klubbadress: Team Södermöre.
– Det blir en rolig utmaning, säger förre IFK-coachen.
Fotboll, div 2 dam • Publicerad 25 oktober 2018
Andreas Prins lämnar den öländska fotbollen. 2019 coachar han Team Södermöre.
Andreas Prins lämnar den öländska fotbollen. 2019 coachar han Team Södermöre.

Efter sju tränarår i IFK Borgholm väntar fastlandet för Andreas Prins. Säsongen 2019 coachar han Team Södermöre i division 2.

36-åringen skrev på kontraktet under onsdagskvällen.

Annons

– De kontaktade mig för någon vecka sedan och det känns väldigt bra. Det är en proffsig klubb, säger Andreas Prins.

Team Södermöre slutade på åttonde plats i tvåan den här säsongen och spelar sina hemmamatcher på Loverslunden, ett par kilometer söder om Vassmolösa.

Prins lämnar därmed den öländska fotbollen, men kan räkna med att återvända till både Runvallen och Glömmingelunden, utöver inomhusturneringarna. RM och GAIF har under flera år varit seriekombattanter med hans nya klubb. De lär med största sannolikhet vara det även när serieindelningen för 2019 spikats.

– Som jag sagt tidigare: dam- eller herrfotboll spelade ingen roll. Det känns som att Team Södermöre vill uppåt, precis som jag. Det blir en rolig utmaning.

Sedan tidigare står det klart att David Nilsson Sundberg, som var assisterande tränare till Prins i Borgholm, blir ny assisterande hos RM:s herrar.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons