Annons

Nyförvärven tar sikte mot VM-guldet: ”Har en bra mix”

FBC:s nyförvärv Gustav Wadell och Albin Hedstål avslutar säsongen med U19-VM i Kanada. Tjeckien väntar i första gruppspelsmatchen som spelas ikväll, onsdag, svensk tid.
Innebandy • Publicerad 8 maj 2019
Albin Hedstål, ett av Kalmarsunds nyförvärv inför nästa säsong, är lagkapten i Sveriges U19-landslag som spelar VM i Kanada.
Albin Hedstål, ett av Kalmarsunds nyförvärv inför nästa säsong, är lagkapten i Sveriges U19-landslag som spelar VM i Kanada.Foto: Magnus Jansson

Backen Wadell och centern Hedstål presenterades i början av mars som FBC Kalmarsunds två första nyförvärv inför nästa säsong. På onsdagskvällen inleder RIG-duon U19-VM med Sverige i kanadensiska Halifax.

Första gruppspelsmatchen mot Tjeckien startar kl. 21 svensk tid. Därefter väntar först och främst gruppmöten mot Slovakien och Danmark. U19-kaptenen Albin Hedstål siktar på att plocka hem VM-guldet innan han inleder nästa kapitel i sin innebandykarriär.

Annons

– Vi har en bra mix av spelare, en bra balans. Vi har väldigt många spelare som kan göra det för oss, säger han till svenska innebandyförbundets hemsida.

Finalen spelas på söndag.

Backen Gustav Wadell.
Backen Gustav Wadell.Foto: Magnus Jansson

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons