Sport

Nyförvärv klart för FBC Ungdom: ”Börjar hända saker nu”

INNEBANDY Artikeln publicerades
Nils-Petter Hjelm är nöjd med truppen inför den kommande säsongen.
Nils-Petter Hjelm är nöjd med truppen inför den kommande säsongen.

FBC Kalmarsund Ungdoms damlag har gjort klart med en ny målvakt till den kommande säsongen. Det är 16-åriga Emmy Sjögren som senast tillhörde Växjö IBK som ansluter till klubben. Tränare Nils-Petter Hjelm räknar även in backen Sofia Nyblom bland nyförvärven.

– Där är det bara inte klart med Mörbylånga ännu, men hon kommer tillhöra oss under året.

Det rustas för fullt hos FBC Kalmarsund Ungdoms damlag inför den kommande säsongen. Nu har man knutit till sig en lovande målvakt i 16-åriga Emmy Sjögren.

– Ja, det börjar hända lite saker nu. Emmy är tänkt att vara med i division 1 och i juniorallsvenskan. Hon tränade tillsammans med Växjö IBK förra året, men ska gå innebandygymnasiet i Kalmar så hon flyttar ner hit i höst, säger tränaren Nils-Petter Hjelm.

Han beskriver Emmy som en lovande målvaktstalang som är med i Smålandslaget. Den här säsongen kommer FBC Ungdom att kriga på flera fronter - dels i division 1, men även i division 2 och i juniorallsvenskan. Därför finns det ett behov av att bredda på målvaktssidan enligt Hjelm.

– Ja, eftersom vi ska ha ett extra lag i år så kommer vi behöva ha mer än de två målvakterna vi hade förra året. Det är ett välbehövligt tillskott som dels spetsar till konkurrensen lite, men även ser till att vi inte är lika beroende av att Wilda måste ställa upp i varje match i juniorallsvenskan. Så det är ett bra och nyttigt tillskott.

Hur ser det ut i övrigt med nyförvärv inför säsongen?

– Backen Sofia Nyblom har skrivit på. Där är det bara inte klart med Mörbylånga ännu, men hon kommer tillhöra oss under året.

Dessutom har klubben fyra starka kort som tränar med laget just nu.

– Vi får se var det slutar, för det är ingenting som är klart och påskrivet, men Danielle Warme, Lina Örknér, Kajsa Ek och Annie Nilsson är ju igång lite. Sedan får vi se lite hur det känns i kroppen för dem och när de är redo att ge ett besked.

Hur är känslan annars inför säsongen?

– Det känns bra. Vi hade en bra tupp förra året och nu får vi in en ung, duktig målvakt och en back som är lite äldre och rutinerad. Då kan de yngre tjejerna få hjälp av Sofia och vi spetsar till målvaktsduellen lite också.

– Överlag är jag nöjd - sen om vi får igång de andra fyra också så har vi ett fantastiskt lag helt plötsligt. Men som det ser ut i dagsläget så är jag mer än nöjd. De yngre tjejerna har blivit ett år äldre och fått ett års rutin i division 1. Jag tror att de kommer växa med uppgiften helt enkelt.