Annons

Ny tuff matchperiod väntar FBC

Ett landslagsuppehåll är över. Nu väntar sju matcher på 21 dagar för FBC Kalmarsund innan det är dags för nästa.
– Mycket sitter mentalt, säger FBC-kaptenen Johan Wittberg.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 28 oktober 2018
Lagkaptenen Johan Wittberg och FBC Kalmarsund gästar Uppsala kommun på söndagen för möte med Storvreta.
Lagkaptenen Johan Wittberg och FBC Kalmarsund gästar Uppsala kommun på söndagen för möte med Storvreta.Foto: Magnus Jansson

SSL har haft landslagsuppehåll för Euro Floorball Tour. Under tiden har Kalmarsund gnuggat på hårt på träningsplanen.

– Vi har kört ganska tufft. Det har varit rätt blandad fysisk träning och mycket har vävts in i innebandyn, vi har inte varit ute och sprungit i spåret, säger lagkaptenen Johan Wittberg.

Annons

Storvreta är en poäng bakom FBC efter de sex inledande omgångarna. Regerande mästaren är först ut när en ny hektisk matchperiod inleds för Kalmarsund innan SSL återigen tar landslagsuppehåll till förmån för VM.

Onsdagsomgångarna är tillbaka och sju matcher på 21 dagar ska avverkas fram tills 17 november.

– Det är därför vi tränat hela sommaren. ”Jonte” (Jonathan Bengtsson, fystränare) och Adam (Kallenberg, huvudtränare) har koll på upplägget och vi tränar lite därefter. Det blir lugnare när det är så tätt mellan matcherna.

– Som Adam har varit inne på tidigare så sitter mycket mentalt, det gäller att kunna ladda om. Varje match är lika viktig, oavsett vilka man möter så är det tre poäng som står på spel.

Det har varit mycket snack om förstafemmans betydelse offensivt under inledningen. Har ni fokuserat något extra på de andra femmorna under uppehållet?

– Vi snackar inte så mycket om det inom laget. Alla vet att förstafemman gör de flesta målen och vi andra är inte nöjda. Samtidigt så vinner vi matcher och alla i laget har sin roll.

– Jag förstår att det diskuteras utifrån. För att ta nästa kliv så måste vi sprida ut målskyttet och vi jobbar på att hitta lösningar. Det är väldigt stor kvalité på vår förstafemma och de bär oss just nu, säger Johan Wittberg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons