Sport

Norrköpingsseger mot KFF i premiärmatchen på Ekerum

FOTBOLL, ALLSVENSKAN Artikeln publicerades
Papa Diouf var en av KFF:s målskyttar mot IFK Norrköping.
Foto: Johan Björling
Papa Diouf var en av KFF:s målskyttar mot IFK Norrköping.

Det blev seger för IFK Norrköping mot Kalmar FF när de allsvenska konkurrenterna gjorde upp i en träningsmatch på den nya fotbollsplanen på Ekerum. Matchen slutade 4–2 till IFK på den fina gräsmattan, som fick beröm från både spelare och tränare.

– Jättebra, den var riktigt fin tycker jag, sa Nanne Bergstrand.

Kalmar FF – IFK Norrköping 2–4

Målen: 1–0 Chima Akas, 2-0 Papa Diouf, 2–1 David Moberg Karlsson, 2–2 Jordan Larsson, 2–3 Alexander Jakobsen, 2–4 Kalle Holmberg

Ett hundratal fotbollsintresserade hade tagit sig till invigningsmatchen av Ekerums nya fotbollsplan på tisdagseftermiddagen. På den gröna, kortklippta och närmast konstgräslikt jämna gräsmattan gjorde Kalmar FF upp mot IFK Norrköping, som har legat på träningsläger på Ekerum under några dagar.

Det blåste ganska friskt från sidan, vilket gjorde att båda lagen hade lite problem med passningsspelet stundtals under matchen, som spelades under den något udda matchtiden 3x30 minuter. Men Kalmar inledde ändå piggast och gick upp till en 2–0-ledning efter tio minuters spel genom Chima Akas och Papa Diouf.

Därefter vaknade IFK och kunde vända på steken innan 90 minuter var spelade. Kalmar luftade en hel del spelare under matchen och tränaren Nanne Bergstrand var inte allt för missnöjd med matchen trots allt. Speciellt inte med inledningen.

– Ja, vi hade en bra period under de första trettio minuterna.

– Sen var det många spelare som fick visa upp sig idag. Och där fick vi lite svar.

Vad tycker du om gräsmattan?

– Jättebra. Riktigt fin tycker jag.

Skulle KFF kunna ha träningsläger här?

– Njäe, det tror jag inte. Det är för nära. Vi har ju väldigt bra matchplan som vi tränar på själva där hemma, säger KFF-tränaren som själv bor på Öland.

Även spelarna var imponerade av underlaget. Backklippan Viktor Elm:

– Jättebra. Lite hård kanske, den hade behövt lite mer vatten. Men annars är den fin. Det är ju som en golfgreen. Lite hård just nu, men den blir nog bättre.

Även Norrköpings anfallare Jordan Larsson gillade den nya planen.

– Jag tycker att den är hur fin som helst. Lite synd bara för vattnet försvann ganska snabbt, så det blev lite torrt. Men utöver det är det ju fantastiskt. Jag kan tänka mig att det är många lag som kommer komma hit på träningsläger.

 

Isak Magnusson var pigg under de första 30 minuterna.
Isak Magnusson var pigg under de första 30 minuterna.