Annons

Mot SSL–kval efter utklassning: ”Svårt värdera våra chanser”

17–2 För FBC Kalmarsund mot Linköping ungdom. Det var aldrig något snack om att laget skulle fixa en biljett till SSL–kvalet. Nu är den i praktiken i hamn.
– Det ska bli jäkligt kul. Nu blir man sugen på att träna på för att bli ännu bättre mot ett kval, säger Kajsa Ek.
Innebandy, Allsvenskan • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 19 februari 2018
Kajsa Ek briljerade framåt mot Linköping ungdom.
Kajsa Ek briljerade framåt mot Linköping ungdom.

– Det gick vår väg om man säger så. Vi var taggade idag och när alla i laget är bra kan det rinna iväg såhär. Vi är så starka individer allihop så det blir sjukt bra när vi får ihop det, säger Emelie Rosenqvist.

Hon var den i gänget som gjorde flest mål – fyra baljor.

Annons

– Självklart är det viktigt för självförtroendet. Det var gött att kunna leverera lite framåt, bollen smet in på lite olika märkliga sätt men alla mål är mål, haha.

Linköping ungdom vann – svårbegripligt såhär i efterhand – första mötet mot FBC med 4–2.

– De hade ett annat lag och fler spelare, då var vi utspelade. Så det är inte rättvist att jämföra. Vi har inte blivit sjukt mycket bättre men visst har vi fått ett helt annat spel när vi hittat våra roller i laget, säger Rasmus Bernhardsson, tränare.

Kajsa Ek:

– Med tanke på att vi fick stryk senast plus att vi visste vad som stod på spelet med kvalplatsen så var vi nog lite extra sugna idag från start.

Det märkes. Redan innan tolv minuter var slagna hade FBC gjort 4–0.

– Det är många matcher vi inte riktigt fått igång anfallsspelet, det har låst sig. Nu visar vi vad vi kan.

Vad beror det på?

– Vi hittar många öppna pass eftersom vi får lite mer tid när de blir trötta och vågar göra löpningarna och kolla upp efter bra pass. Såhär vill vi att det ska se ut varje match.

Ni har seriens tätaste försvar, hur mycket har ni jobbat med offensiven under säsongen?

Annons

– Vi har haft en trygghet i försvaret. Sedan har vi blivit mer samspelta efterhand och jobbat mycket med avslut och nu lossnade det ordentligt.

Rasmus:

– Det roligaste är att se hur kombinationerna sitter. Hur vi kommer på ytor och hittar fram till fina lägen.

Kalmarsund har ett guldläge att ta sig till SSL–kval nu. Det kan bli klart redan på söndagen om IBF Linköping förlorar mot Göteborg.

– I praktiken är det väl klart. Det ska bli jäkligt kul. En sådan här matcher ger mersmak, nu blir man sugen på att träna på för att bli ännu bättre mot ett kval, säger Kajsa.

Hur känns det att spela SSL–kval, Rasmus?

– Det kommer bli jäkligt roligt med den här gruppen. Svårt att värdera våra chanser men vi ska göra vårt bästa och gå för att vinna varenda match.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons