Annons

Mörbytränaren klar för Kalmarklubb

Förra helgen firade han avancemang till femman med Mörbylånga GoIF. På lördagen blir det officiellt att Emil Halldin tränar Kalmar City nästa säsong.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 3 november 2018
Emil Halldin
Emil Halldin

– Med tanke på resorna och sådär så känns det som att nästa uppdrag lär bli i Kalmar, sa Emil Halldin i veckan till ÖB–Sporten.

Så blir det. Halldin som tidigare varit i Färjestaden kliver över till fastlandet. Kalmar city slutade sjua i division 6, samma serie som Mörbylånga blev trea i – för att sedan greja kvalet upp till femman.

Annons

City skriver på sin Facebooksida: ”Grunderna i Emils fotbollsfilosofi är viljan att spela en offensiv fotboll där bollen transporteras längs marken i kombination med ett högt presspel. Ett spel som kännetecknas av hög intensitet och aggressivitet där alla spelare är delaktiga, offensivt som defensivt. Ett lag som jobbar hårt mot ett gemensamt mål med stor fokus på träningskultur.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons