Sport

Mörbylångadalen tvåa i allsvensk final

Ridsport Artikeln publicerades

Förra helgen mötte Mörbylångadalens allsvenska ponnylag tufft motstånd när zonfinalen i division 1 avgjordes i Värnamo. Det blev den fin andraplats i finalen, ett snäpp bättre en förra säsongen då laget slutade trea.

Mörbylångadalens Ridsällskap slutade på en andraplats när zonfinalen i ponnyallsvenskan division 1 avgjordes förra helgen.
Foto: Privat
Mörbylångadalens Ridsällskap slutade på en andraplats när zonfinalen i ponnyallsvenskan division 1 avgjordes förra helgen.

Till årets finalomgång hade Mörbylångadalen lånat in en ryttare från Ölands Sportryttare. Meia Löfberg inledde med en felfri runda. Även Emilia Funkquist satte en nolla till Mörbylångadalen men både Saga Fredholm och Sofie Olsson rev några hinder. Banan var tuff med svårigheter som trekombination, vattenmatta och en avslutande böjd linje mellan oxer, räcke och en sista oxer.

Klassen reds i Lätt A med hinderhöjd 0,8-1,10 meter. Inget lag klarade en felfri grundomgång, vilket innebar att serien avgjordes utan omhoppning. Ronneby slutade på totalt åtta fel, vilket räckte till segern. Mörbylångadalens totalt tolv fel räckte till en andraplats.

– Det var spännande in i det sista med utslagsgivande banor. Det var väldigt roligt att det gick så bra, det är ju lagets andra säsong i division 1, förklarar lagledare Pia Funkquist.