Sport

Mörbylångadalen: ”Alla ska få en chans”.

Ridsport Artikeln publicerades
Jan Erik Larsson, Mörbylångadalen.
Jan Erik Larsson, Mörbylångadalen.

Jan Erik Larsson har varit engagerad inom ponnyallsvenskan sedan 1994. Med ett flertal Ölandshästar som stomme har han varit drivande som lagledare. Han har alltid haft ett viktigt motto:

– Jag vill att alla ska få chansen att rida i laget. Jag vill ha med flera lag så att alla kan vara med. Nu har vi en bra tillväxt och det kommer många nya, unga ryttare till Mörbylångadalen, det är jätteroligt, förklarar han.

I helgen fanns två lag på plats. Efter fina resultat i uppvärmningsklasserna, blev det lite stolpe ut för de i vanliga fall så säkra ekipagen.

– Tjejerna har ridit jättebra, men som tävlingsmänniska är jag ju lite missnöjd. Det var nog lite nerver med i lagklassen i dag, framhoppningsklasserna gick jättebra, summerar Jan-Erik efter att inget av lagen tog sig vidare till omhoppningen.

– Rutinerade Välk fick problem, jag tror att det var underlaget som släppte. Mina hästar rids utan skor och då är jag lite skeptisk till gräsbanor. Det kan bli väldigt halt om man låter torrt, avklippt gräs bli liggande. Men banorna här har hållit bättre än jag trodde. Det är mycket sand i den här jorden och då blir det väldigt bra med lite svikt.

Hur ser ni framåt på serien?

– Vi fortsätter serien, målsättningen är att nå finalen. Vi har lag i division 1 också, så det är kul.

Vad tycker du om tävlingen här?

– Det är fantastiskt fint, bra av arrangörerna och alla som hjälpt till. Hela upplägget med campingen och att man kan rida och bada med hästarna är helt fantastiskt.