Annons

Mörby vände och vann första kvalkampen

Det blev ett målkalas och seger på Skansen i första kvalmatchen för Mörbylånga mot Flygsfors. Festfixare? Armin Huseinovic och Marcus Erlandsson.
– Han är 42 år men ser ut som 25 idag. Han betyder väldigt mycket i sådana här matcher för oss, säger Emil Halldin.
Fotboll, kval till division 5. • Publicerad 14 oktober 2018 • Uppdaterad 15 oktober 2018
Armin Huseinovic fick fira ordentligt i första kvalmatchen.
Armin Huseinovic fick fira ordentligt i första kvalmatchen.

En rapp offensiv, först ett mål bortdömt för offside och sedan 1–0 till Flygsfors. Första kvarten såg det verkligen inte ut att bli Mörbys afton.

– Vi börjar ju rätt tungt, de får dominera första kvarten, säger Marcus Erlandsson.

Annons

Men sedan brakade Selmir Jukan ihop med målvakten, en duell som slutade med blodvite kring knäet och ambulansfärd för Flygsfors/Gadderås sista utpost.

– Jag ska inte säga att det är matchavgörande men visst har det stor betydelse, säger tränare Emil Halldin.

– Vi vet att de har en väldigt duktig målvakt de har och klart att när de får ersätta med en utespelare är det en rätt härlig känsla, säger Marcus Erlandsson.

Flygsfors fina spel kom av sig och Mörbylånga malde på framåt.

– När de får målvakten skadad äter vi oss in i matchen och tar över den. Det blir tufft för dem. Vi lyfter in bollar och bara matar.

Det var skyttekungen Armin Huseinovic som kvitterade då han blivit fälld i bortre delen av straffområdet.

– Det är en given straff. Den satt var den skulle men det var mycket stressigt idag, säger Armin.

Och han skulle få fira en gång till innan paus. Efter att en märklig studsboll från Tom Karlssons huvud studsat förbi Armin och sedan över målvakten.

– Hahaha, Armin vill ha det till att han nuddade men den studsade in på nått jäkligt konstigt vänster, skrattar Erlandsson.

– Nån gång ska vi ha turen med oss, äntligen, vi har haft lite oflyt här på slutet. Jäkligt bra att ha ledningen inför andra.

Annons

Andra halvlek blev Mörby tillbakadragna till en början.

– De trycker på och vi blir lite fega i början och säkerhetsspelar. Men efter en kvart kliver vi upp och då tycker jag vi tar över matchen och är klart det bättre laget, säger Erlandsson.

– Vi var mycket bättre i andra, säger Armin som gjorde 3–1-målet kyligt.

När Flygsfors reducerade så frispelade Erlandsson fram till Oscar Gortons avgörande 4–2. Den rutinerade playmakern stod för mängder av öppnande genomskärare, var imponerande säker i de avgörande passen.

– Det är sådana här matcher man tänder till som gammal gubbe vet du!

– Det är tanken med den rollen jag har nu, jag är inte så snabb längre så då får jag ligga längre bak och fiska upp bollarna. Försöka hitta de andra som kan springa.

Emil Halldin:

– Han är 42 år men ser ut som 25 idag. Han betyder väldigt mycket i sådana här matcher för oss. Starkt av oss att komma tillbaka från underläge igen.

Segern innebär att Mörby och Rödsle leder gruppen på tre poäng vardera, lagen möts nästa helg.

– Första är lite stressig, nu kan vi slappna av mer framöver, säger Armin.

Annons

– Nu har vi bra läge men det är en jäkligt öppet grupp det här, säger Erlandsson.

– Det blir en tidig gruppfinal. Vi försöker få reda på vad vi kan om Rödsle och det verkar vara ett fysiskt lag, blir nog mer av en kampmatch än idag, konstaterar Halldin.

Anton Fredriksson och Oskar Karlsson har varit ordinarie hela säsongen men var inte med idag, varför?

– De satsar på rugby just nu. Det är väldigt tråkigt nu. Vi räknar inte med dem längre. De var med i sista matchen mot Söderåkra och hade kört ett hårt fyspass dagen innan då. Det märktes och så vill inte jag ha det.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons