Annons

Mörby-förlust efter vändning: ”De har mer kvalitet än oss”

Trots ledning i paus blev det en klar förlust för Mörbylånga i bortamatchen mot Bergkvara på tisdagskvällen. 5–2 skrevs slutsiffrorna till och det var kvalitetsskillnad mellan lagen enligt Emil Halldin.
– Bergkvara är bättre än oss, ibland är det så enkelt.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 15 augusti 2018
Armin Huseinovic gjorde sitt 21:a mål mot Bergkvara.
Armin Huseinovic gjorde sitt 21:a mål mot Bergkvara.

Första mötet i maj slutade 1–1 med mersmak för Mörbylånga. Men när Bergkvara tog emot ölänningarna på tisdagskvällen var det inget snack om saken. Bergkvara var numret för stora och kunde vinna komfortabelt med 5–2.

Hemmalaget tog tag i matchen direkt och var bättre redan från start. Bergkvara tog också ledningen i matchen, men i slutet av den första halvleken kom Mörby in i matchen lite mer och under den perioden lyckades man vända till 2–1 genom Armin Huseinovic på en kontring och Oskar Karlsson efter en hörna.

Annons

Men trots ledning i paus var Mörby-tränaren Emil Halldin inte nöjd.

– Vi leder med 2–1 i paus, vilket vi kanske inte borde göra eftersom de har spelet och de bästa chanserna. Sedan höjer vi oss faktiskt ett snäpp i andra halvlek rent spelmässigt, men de lyckas däremot förvalta sina chanser mycket bättre då och gör några mål.

Trots en uppryckning spelmässigt i den andra halvleken var det Bergkvara som gjorde målen och vände på steken. När matchen var slut hade hemmalaget gjort fyra raka mål och tagit en odiskutabel 5–2-vinst.

– De har mer kvalitet än vad vi har och det blir avgörande, säger Halldin, som upplever en stor skillnad i Bergkvaras spel den här matchen jämfört med med 1–1-mötet tidigare i sommar.

– Det är ett bättre lag vi mötte - mycket bättre nu än senast på hemmaplan. De hade ett gäng spelare nu som inte var med då, medan vi istället saknade flera spelare den här gången.

Vill du lyfta fram någon spelare?

– Oskar Karlsson gör en väldigt fin match som mittback. Men jag tycker att de flesta kliver fram och vågar lite mer i andra halvlek. Vi kan ju inte styra att vi har spelare borta, men däremot kan vi alltid försöka utveckla ett spel och det tycker jag att vi visar i andra.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons