Sport

På Löttorps konstgräs har inte ett pass ställts in

Fotboll Artikeln publicerades
Inte en träning inställd på konstgräset i Löttorp trots snökaos.
Inte en träning inställd på konstgräset i Löttorp trots snökaos.

Konstgräsplanerna på Tallhöjden och Borgholms IP har stått obrukbara. I Löttorp har en nybörjarvaktmästare sett till att planen kunnat användas utan stopp.

– Det är tråkigt men också komiskt att höra allt gnäll, säger Högby IF:s ordförande Mattias Carlsson.

Öns kommunägda konstgräsplaner har inte kunnat röjas från snön och inte kunnat användas under det rådande snökaoset. Men planen i Löttorp har inte stått obrukbar en enda dag. Böda/Högby, som äger planen, har något de andra kommunerna inte har: en GAIS:are.

– Lasse Karlsson började tjänsten som vaktmästare här den 1:a februari. Han hade inga kunskaper alls om hur den skulle röjas. Han sa: ”ska jag sköta plan så ska det fan funka”. Det har varit ett rejält jobb, men han löser det, säger Mattias Carlsson.

Vad har han för magisk utrustning eller egenskaper som kommunerna saknar?

– Det handlar dels om intresse och vilja. Han ger sig inte, står och hackar bort isfläckarna. Sen handlar det också om att vi har bättre förutsättningar eftersom vår är nyast och bäst.

"Det har ju börjat värvas planskötare nu, Real Madrid värvade Arsenals. Så vi får se till att hålla ordentligt i Lasse Karlsson. När börjar frimånaden för dem?”, säger Mattias Carlsson.Bilden är från Böda beach run.

Flera av föreningarna som fått träningar inställda upplever det jobbigt. Det har de inte direkt hymlat med i press och sociala medier.

– Det har varit tråkigt att se hur de ojar sig, men också komiskt. Det är ett ordentligt gnäll, men att åka några mil norrut kan de inte. De kan ju komma upp och träna hos oss. Dels är vår plan bättre och dels är den spelbar.

Vad tar ni för pris för att hyra ut?

– Exakt samma som Borgholms kommun. Så det är ju ren och skär lathet. För det är inte några avstånd. Men så fort det är norrut är det långt. Eller gillar man helt enkelt att klaga.

Är det ont om tider hos er då? Så det bara finns ”obekväma”?

– Nej, det är bara att välja och vraka. Nu blir det ganska uppbokat på helgerna framöver, för vi har en hel del läger. Men i veckorna är det bara att välja och vraka.

Nu återstår en hård uppgift för Böda/Högby: att behålla sitt succéförvärv.

– Det har ju börjat värvas planskötare nu, Real Madrid värvade Arsenals. Så vi får se till att hålla ordentligt i Lasse. När börjar frimånaden för dem?