Annons

”Mellanmjölk” för FBC

FBC U dam har fått en smakstart på säsongen. Men under lördagen kom lagets första förlust.
– Det blev bara en mellanmjölks-match rakt igenom, säger FBC-tränaren Nisse Hjelm.
Publicerad 21 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Isabella Landtreter gjorde ett av målen för FBC ungdom.
Isabella Landtreter gjorde ett av målen för FBC ungdom.

Innebandy, div. 2 dam

Två raka segrar för FBC Ungdom och två raka förluster för gästerna Östra SK. Det var förutsättningarna inför lördagens match i Färjehallen. När matchen var slut hade båda sviterna brutits.

Annons

– Vi fick det inte att stämma idag. På något sätt brukar man alltid få något att stämma, men idag fick vi inte försvarsspelet, anfallsspelet eller målvaktsspelet att funka. Det var lite tråkigt, säger Hjelm efter säsongens första förlust.

FBC tog ledningen i första perioden, men i andra gick Östra från 0-1 till 5-1 på en kvart. Innan periodpausen lyckades hemmalaget reducera två gånger om, men det var inte FBC:s match. I tredje utökade Östra ledningen och matchen slutade till slut 4-8.

– Första perioden är väl egentligen den bästa helhetsmässigt, men det är nog mer att Östra är mer ineffektiva i första perioden än vad de är i andra och tredje. Där är de effektiva och då är vi inte med alls i matchen. Sen får de psykologiska mål i tredje. Vi gör väl det helt okej med tanke på vad vi har med oss från första och andra, men när det står och väger och vi har trycket så trillar det in en där bak. Får man inte det att stämma då är det svårt att hämta upp underläget som vi får i andra, summerar Hjelm.

– I tidigare matcher har vi varit effektiva och framförallt fått försvarsspelet att stämma och hittat ett lugn och tålamod. Idag hittar vi varken lugnet eller tålamodet utan vi överarbetar i stort sätt alla situationer. Gör man det så blir det öppningar och inte det här fina, tajta försvarsspelet som vi har levt på så här långt.

Med andra ord bjöds åskådarna inte på någon bra match, men det fanns ändå en spelare som gladde tränaren Nisse Hjelm.

– Ebba Jonsson gör en riktigt bra match. Hon kämpar, sliter och bidrar hela tiden så hon gör en riktigt bra match.

Cornelia WikströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons