Sport

Många positiva svar för FBC efter tredjeplatsen: ”Vi ligger bra till”

INNEBANDY Artikeln publicerades
Adam Kallenberg är nöjd med FBC:s insats i Sibylla Games i Växjö i helgen.
Adam Kallenberg är nöjd med FBC:s insats i Sibylla Games i Växjö i helgen.

Det ser ljust ut för FBC Kalmarsund inför SSL premiären den 19 september. Åtminstone om man utgår ifrån insatserna i helgens träningsturnering i Växjö där man ställdes mot idel SSL-motstånd.

– Jag tror att spelarna känner att det var ett skönt kvitto att kunna mäta sig med de här spelarna och känna att de håller, säger Adam Kallenberg.

En tredjeplats efter en vinst, en oavgjord och en förlust blev facit för SSL-nykomlingen FBC Kalmarsund i helgens träningsturnering, Sibylla Games, i Växjö. Förlusten kom på fredagen mot svenska mästarna Storvreta (4–7), medan man spelade 4–4 mot Jönköping och lyckades vinna mot Mullsjö med 5–4 under lördagen och söndagen.

Att man var med både fysiskt och spelmässigt i alla matcherna mot SSL-motstånd är något som glädjer FBC-tränaren Adam Kallenberg.

– Jag tycker att känslan är bra. Vi har fått stöta på några av Sveriges bästa lag och det är klart att det är skillnad från att spela i den serien vi gjorde tidigare, konstigt vore det väl annars, säger han.

– Men jag tycker väl att vi har fått rätt så många svar faktiskt. Att många saker vi gör håller – och att det håller okej nivå.

Något särskilt du är nöjd med?

– Det är väl helheten egentligen. Spelarna har verkligen tagit det fysiska spelet och någonstans har vi fått ett bevis på hur försäsongen och den träning vi har lagt ner har fungerat – att vi klarar att stå upp både i det fysiska spelet och även när det kommer till konditionsbiten. När det gäller Storvreta som vi mötte i fredags...där har vi ett par år kvar givetvis. Det är en annan dimension.

Kallenberg är nöjd med att spelarna nu vet vad som krävs för att lyckas på den här nivån.

– Det enda vi kan göra nu är att jobba hårt och målmedvetet, det finns inga genvägar för oss. Jag tror även att spelarna känner att det var ett skönt kvitto att kunna mäta sig med de här spelarna och känna att de håller.

FBC-tränaren konstaterar att laget är bra rustat rent fysiskt inför den kommande säsongen.

– Ja, det tycker jag. För att vara nykomlingar tycker jag att vi ligger bra till. Spelarna har investerat extremt mycket tid på det här, så jag hoppas att de själva känner att det ger resultat, säger han.

– Och rent systemmässigt tycker jag att de olika spelsätt vi väljer att använda också håller. Men man är ju aldrig färdig för det finns ju många saker vi behöver fortsätta förbättra och jobba på. Den största biten är väl att man måste vara påkopplad hela tiden, för man blir ju straffad med en gång i den här serien. I Allsvenskan kan du slarva lite och komma undan med det, men här kommer du inte undan med det.

Är det något speciellt ni behöver jobba mer med nu innan serien startar?

– Det är väl just att man måste hålla sig till det man har bestämt och verkligen minimera de egna misstagen. Det är ju det som de utnyttjar, sedan är det svårt att träna bort sådana saker utan det är väl mer att vara förberedd mentalt. Så det är en process som vi är inne i och det tycker jag att spelarna har gjort bra också. Men det är något vi verkligen behöver fortsätta att jobba med och bli bättre på.

Under helgen testades olika formationer i laget som Kallenberg tycker ser intressanta ut inför säsongen.

– Ja, vi gjorde ju en del ändringar som jag tycker föll väldigt väl ut när vi spelade med en ungdomsfemma som jag tycker klarade sig riktigt bra. Jag tycker att det är många som har visat att de faktiskt har tagit kliv och att jag kan använda dem i lite olika formationer. Så det är också positivt.

Några spelarinsatser vill FBC-tränaren inte höja efter helgens spel, men en lagdel lyfter han ändå fram.

– Det är positivt att vi har en jäkligt fin målvaktssituation där Kalle (Bending) har kommit in och verkligen visat att han har en extremt hög nivå och här kommer vi ha en kamp från dag ett på målvaktssidan. Det behöver vi.

Den 19 september begår FBC SSL-premiär mot Höllviken. Innan dess spelar man också en träningsmatch mot Fagerhult.