Annons

Målkalas i solskenet när GAIF vann

”En bra match. En gedigen insats.” Så kärnfullt sammanfattar GAIF-tränaren Micke Grahn insatsen mot Lörby på lördagen. Och det är svårt att argumentera mot den beskrivningen efter 5–0 till hemmalaget i solskenet på Tallhöjdens konstgräs.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 28 april 2018 • Uppdaterad 30 april 2018
Melina Lind gjorde en stark insats mot Lörby.
Melina Lind gjorde en stark insats mot Lörby.

Glömminge började matchen bra och gjorde 1–0 redan efter fem minuter genom Amanda Ahlström. Sedan rann det på till 3–0 i paus, efter mål av Melina Lind och Jenny Hedfors. Vid ställningen 3–0 fick också Lörby en spelare utvisad. Men utvisningen förändrade inte matchbilden nämnvärt – snarare höjde Lörby sitt spel något med en man mindre.

I andra halvlek kunde hemmalaget göra ytterligare två mål genom ännu ett av Amanda Ahlström och ett av Johanna Sternisa Bellander.

Annons

– Vi gör en bra match. En gedigen insats, säger tränare Micke Grahn.

– Framför allt vår första halvlek. I andra var det lite lugnare. Men jag tycker att motståndarna ändå var bra. De spelade bollen.

Vad var det ni gjorde bra idag?

– Vi var distinkta i närkamper och vid målen. Jag tycker att det här var en laginsats.

Bäst i matchen enligt Grahn var Melina Lind, som skapade mycket från kanten. Annars beskriver han prestationen som en laginsats.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons