Sport

Larsson nominerad som årets föreningshjälte

Fotboll Artikeln publicerades
Anders Larsson.
Anders Larsson.

Han är en av Ölands största fotbollsprofiler. Nu kan Anders Larsson bli hela Sveriges största föreningshjälte. Han är nominerad till spelbolaget Unibets pris.

– Jättehäftig grej, ren bonus om jag vinner, säger ”Taxi–Larsson”.

Nomineringen

Årets föreningshjälte

”I över 35 år har Anders Larsson kunnat ses i Mörbylånga GOIF-sammanhang. Från att han var fyra spelade han fotboll i klubben och när han slutade så hamnade fokuset på föreningen. Behövs det hjälp så kan man räkna med Anders, vare sig det är administrativt eller praktiskt.

Han har gått massa målvaktskurser för att kunna hjälpa laget och blivit så pass duktig att han rekryterades av ett division 2-lag. Trots det så sitter han kvar i styrelsen och hjälper alla lag han kan bland annat knatte-, dam-, och juniorlagen. Anders gör allt ideelt och har aldrig tagit ut ersättning utan har istället sponsrat matchställ. Han är ett ansikte utåt för föreningen och en riktig eldsjäl och lokalpatriot!”

Visa mer...

Häromdagen fick sig Anders Larsson ett samtal av Unibet.

– Jag hade fått reda på innan att Lasse ”Målarn” Svensson nominerat mig men hade inte tänkt mer på det och blev väldigt överraskad när de ringde och ville höra min historia.

Årets fan är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet för att lyfta fram och hylla fans som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening. Mörbylånga GoIF:s Anders Larsson är nu en av de nominerad som Årets föreningshjälte och har chans att vinna ett personligt utformat pris á 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

– Jag har redan lovat Lasse att det blir en Liverpool–resa ifall jag vinner, konstaterar Larsson.

– 20 000 kronor hade varit en fin summa att ge tillbaka till klubben även om det inte är mycket i sammanhanget med tanke på hur mycket jag fått uppleva tacka vare Mörbylånga GoIF, gått vidare med utbildningar och in till IFK Berga.

De tio finalisterna och vinnaren i kategorierna Årets fan eller Årets föreningshjälte utses av representanter från Unibet. Robin Söderling ansvarar för årets föreningshjälte och Glenn Hysén för årets fan.

– Jag kommer väl alltid att förknippas med Mörbylånga GoIF även om jag inte är med lika mycket praktiskt längre utan mer i bakgrunden genom styrelsen.

Tävlingen pågår mellan augusti och december 2018.

– Jag vet ju inte ännu ifall jag är en av finalisterna. Oavsett är det en jättehäftig grej, ren bonus om jag vinner. Det finns ju massor av människor som brinner lika mycket för lokalfotbollen som jag gör så det måste vara svårt att utse en vinnare.