Annons

Larsson ansvarar för ny målvaktsträning i Kalmar FF

Målvaktstalangerna i regionen ska få extra push att fortsätta köra på och utvecklas. Då kallar Kalmar FF in señor Anders Larsson.
– Det blir första gången jag bär KFF:s klubbmärke. Om man ska ta steget till något större gäller det att ha flera dörrar öppna!
Fotboll • Publicerad 4 april 2019
Anders Larsson, numera Mörbylånga GoIF, IFK Berga, Smålandslag – och Kalmar FF.
Anders Larsson, numera Mörbylånga GoIF, IFK Berga, Smålandslag – och Kalmar FF.

Det är genom Kalmar FF ungdoms nye ordförande Lucas Nilsson som projektet startats.

– Vi vill lyfta målvakterna lite extra, ge dem en extra stimulans. De glöms lätt bort i en trupp med 30 spelare. Vi vill att de inspireras och Anders Larsson är en perfekt person för att ge motivation.

Annons

– Det är smickrande. Om man ska ta steget till något större gäller det att ha flera dörrar öppna, skrattar Mörbyprofilen.

– Nu blir det fotboll sex dagar i veckan framöver. Plus Smålandsuppdrag ibland. Men det har jag inga problem med, det är väldigt roligt.

Det är målvakter i åldern 11–15 år som om några veckor drar igång med talangträning på onsdagar.

– Det är dels målvakter från de egna leden i Kalmar FF och sedan bjuder vi in målvakter eller om de hör av sig själva från regionens föreningar. De får möjlighet att komma med tränare och föräldrar och tanken är att de ska få med sig övningar som de sedan kan köra i sina klubbar.

Anders Larsson är som bekant numera målvaktstränare för IFK Berga.

– Det blir första gången jag bär KFF:s klubbmärke. Jag var inne på provträning som junior men då fick man ha egna kläder med sig till skillnad från nu…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons