Sport

Landslagsmålvakt på väg till FBC

Innebandy, Allsvenskan dam Artikeln publicerades
Sanna Mangs var FBC:s bäste spelare ifjol (enligt ÖB–sportens Kvarnliga). Får hon konkurrens av en blågul stjärna nu?
Sanna Mangs var FBC:s bäste spelare ifjol (enligt ÖB–sportens Kvarnliga). Får hon konkurrens av en blågul stjärna nu?

Ett flertal SSL–säsonger och nio landskamper på meritlistan. Nu kan Beverly Smedenäs från Malmö ta klivet ner till Kalmarsund i Allsvenskan.

– Mitt mål var att spela med Malmö men en lösning kring det var svårt att hitta för att det skulle fungera bra för alla parter. Så min tanke kring Kalmarsund har precis väckts, säger Smedenäs till Innebandymagazinet.

Smedenäs, 24 år, flyttar till Kalmar för att plugga på universitetet och har inte längre kontrakt med Malmö FBC, där hon spelat senaste fyra säsongerna – varav tre i SSL. Smedenäs har även nio landskamper på meritlistan.

– Beverly är en av Sveriges bästa innebandymålvakter men vi för ingen diskussion med henne i dagsläget gällande FBC Kalmarsund då hon är osäker på hur hon vill göra, vilket vi såklart respekterar. Vi fokuserar istället på de tre målvakter vi har i truppen och alla tre har gjort bra prestationer i de tre inledande försäsongsmatcherna, säger tränare Rasmus Bernhardsson till Innebandymagazinet.

I en intervju med Barometern berättar Smedenäs att hon inte tränat med klubben nu men gjorde det i slutet av förra säsongen.

– Jag har pratat lite med FBC men har inte bestämt mig vad jag ska göra än. Jag har precis börjat studera här och vill känna efter lite, hur mycket tid skolan tar och så vidare.