Sport

Kommunen åtgärdar kritiserade golvet – igen

Innebandy Artikeln publicerades
Arbetet med att byta ut golvet i Gårdby sporthall beräknas pågå i cirka två veckor.
Foto: Magnus Jansson
Arbetet med att byta ut golvet i Gårdby sporthall beräknas pågå i cirka två veckor.

Förbättringen som genomfördes för fem år sedan är ett minne blott. Nu ska hela golvet bytas ut:

– Vi fick pengar i våras.

Halt och livsfarligt. Golvet i Gårdby sporthall har fått utstå hård kritik de senaste åren. Hösten 2013 genomfördes en renovering för att få bukt med problemet. Fem år senare ska samma bekymmer åtgärdas – igen.

– Vi fick pengar från kommunen i våras som gör att vi kan utföra det här arbetet nu, säger Jonas Everbrand, vd på Mörbylånga Bostad som är ansvarig för projektet.

Vid den första renoveringen gjöts en beläggningsmassa ovanför det befintliga golvet. Den beläggningen har redan slitits ut. Nu ska i stället hela golvet bytas ut till förmån för en matta, som jämförs med den som finns i Färjehallen.

Projektet, som beräknas pågå i cirka två veckor, startade i måndags. När ÖB-sporten besökte hallen på onsdagen hade dock inte det huvudsakliga arbetet startat än på grund av vissa besvär gällande leveransen av den nya mattan.

Totalt förväntas kostnaden landa på cirka 700 000 kronor. Renoveringen innebär också att Gårdbyskolans elever och lärare får vänta med att ha idrottslektioner inomhus.

Fick ni några garantier vid arbetet för fem år sedan?

– Nej. Man kan få ett löfte från leverantörerna, men man får inga bindande avtal, säger Jonas Everbrand.

Röster har höjts för att golvet i Torslundahallen också börjar bli dåligt. Det är dock inget som Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare på Mörbylånga kommun, känner till.

– Jag vet att många ibland upplever det som halt, men då har man försökt att kolla på hur det städas och att rätt typ av rengöringsmedel används. Då har det inte handlat om att det varit fel på golvet.

De golv som väljs ut till idrottshallar där skolverksamhet ska bedrivas sägs inte vara helt optimala för exempelvis innebandy.

– Det är inget kontroversiellt i sig. Det finns ju golv som är specialiserade för vissa bitar, men i de här fallen måste man välja ett golv som passar flera verksamheter. Då får man göra en kompromiss, säger Matheus Tholin.