Sport

Klart med ny förening som tar över i Färjestaden under Ironman

IRONMAN Artikeln publicerades
Många cyklister passerar vätskedepån i Färjestaden under Ironman.
Många cyklister passerar vätskedepån i Färjestaden under Ironman.

Sedan Färjestadens GoIF och FBC Kalmarsund Ungdom tidigare i sommar meddelade att de inte kommer hjälpa till vid Färjestadens vätskedepå under Ironman har Sportalliansen letat efter en ny förening som kan ställa upp. Nu är det arbetet klart.

I början av juni berättade ÖB-sporten att Färjestadens GoIF och FBC Kalmarsund Ungdom valt att hoppa av sitt engagemang i Ironman. Klubbarna har tidigare år bemannat vätskedepån vid hamnen i Färjestaden och även haft flaggvakter utplacerade från rondellen vid brofästet till Eriksöre.

Men på grund av för låg ersättning har de båda föreningarna valt att hoppa av det här året.

– Anledningen är att det är svårt att få ihop det. Det krävs så många timmar och tar så pass mycket kraft att göra det att vi har tagit det här beslutet i år, sa FGoIF:s ordförande Lukas Nilsson tidigare.

Nu har Sportalliansen, som sköter ersättningarna till föreningarna i samband med Ironman, hittat en ny förening som är villig att ta över depån i Färjestaden. Det blir Nickebo IK, som även tidigare har haft hand om vätskedepåer på Öland i samband med Ironman, som kommer ta över ansvaret i Färjestaden.

– Sportalliansen har alltid varit nöjd med det arbete som Färjestadens GoIF och innebandyn gjort i samband med Ironman och därför tycker vi att det var väldigt tråkigt att de inte längre vill vara med. Men deras avhopp kommer inte påverka tävlingens genomförande. Nickebo IK, med flera, kommer ta hand om depån vilket vi är mycket nöjda med, säger Tobias Borger på Sportalliansen.