Karlsson sprang hem SM-medalj: ”Chockad och jätteglad”

Personligt rekord med en tiondel. Det gav Lovisa Karlsson en bronsmedalj på 60 meter häck vid inomhus-SM i Norrköping.
– Jag brukar alltid ha sån otur, så jag trodde de sagt fel i högtalarna, säger 19-åringen.
Friidrott, inomhus-SM • Publicerad 17 februari 2019
Lovisa Karlsson (höger) tog sin tredje SM-medalj den här månaden. I början av februari plockade hon hem ett silver och brons på mångkamps-SM.Foto: Privat

Lovisa Karlsson var nära att ta en SM-medalj redan under lördagen. Då var hon sex centimeter från bronsplatsen i längdhoppet, efter att hoppat 6.22 och därmed slagit nytt personligt rekord.

Men bronsmedaljen skulle komma på söndagen istället. Högby IF-friidrottaren fick till en fullträff i finalen på 60 meter häck. Tiden 8.37 innebar personligt rekord med en tiondel.

– Det var mitt mål och loppet kändes jättebra, men jag visste först inte om jag kom trea eller inte. Jag brukar alltid ha sån otur, så jag trodde de sagt fel i högtalarna. När jag förstod det så blev jag chockad och jätteglad, säger 19-åringen.

Karlsson inledde dagen med försöken på 60 meter häck. Sedan rev hon ut sig i höjdhoppet redan på 1.72.

– Jag kunde inte riktigt fokusera på höjdhoppet eftersom jag var så nervös inför finalen. Jag visste att jag hade en bra chans där.

Din summering av helgen?

– Jag är nöjd. Det var lite surt med längdhoppet dock. Jag låg på en bronsplats där ett tag.

Högbyfriidrottaren radar upp SM-medaljer den här månaden. I början av februari tog hon silver (F19-klassen) och brons (seniorklassen) på mångkamps-SM i Uppsala. Nästa helg har hon chans på nya pallplatser när junior-SM avgörs i Växjö.

– Det är sista tävlingen för säsongen. Sedan har jag en veckas vila innan det är dags att förbereda mig för sommaren.

På junior-SM får Lovisa Karlsson förmodligen fortsätta tampas med Tilde Johansson i toppen av resultatlistorna. Johansson vann mångkamps-SM i Uppsala för två helger sedan, och Falkenbergstalangen segrade i både längdhoppet och 60 meter häck i Norrköping.

Övriga öländska deltagare var aldrig nära att ta medalj, men stod för fina resultat ändå. FIK Färjestadens Nikki Berglund lyckades infria sitt personliga mål och tog sig till final på 60 meter, med lägst rankad tid. Väl i finalen slutade hon sist med tiden 7.85.

Julia Samuelsson kom tolva på 3000 meter. Högbylöparen sprang in på tiden 09.58, vilket var personligt rekord med fem sekunder.

David Nilsson hade näst bästa tid (3.56.00) i försöken på 1500 meter under lördagen. Den tiden var faktiskt bättre än guldmedaljören Jonas Leanderssons segertid i söndagens final, men Högbylöparen hade ingen chans att blanda sig i kampen om medaljerna i ett långsamt finallopp. Nilsson sprang in på sjunde plats med tiden 4.03.87.