Karlsson & Karlsson bakom Mörby-vändning: ”Vi som dominerar”

Mörbylånga är tillbaka på vinnarspåret igen efter att ha vänt 0–2 till 3–2 mot Rockneby hemma på Skansen.
– Det visar på lagmoral, säger Emil Halldin.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 21 augusti 2018
Tom Karlsson gjorde 3–2-målet mot Rockneby.

Mörbylånga lyckades skaka av sig 2–5-förlusten senast mot Bergkvara när man tog emot Rockneby på måndagskvällen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och hade det mesta av bollinnehavet under den första halvleken.

Men gästerna var farliga i kontringsspelet, vilket Mörby fick erfara två gånger om i mitten av halvleken. Både 1–0 och 2–0 kom efter att hemmalaget tappat bollen vid offensivt fasta situationer och Rockneby kunde ställa om blixtsnabbt.

Men Mörby kunde reducera bara minuten efter gästernas 2–0-mål genom en individuell prestation av Armin Huseinovic som dribblade sig in från högerkanten och satte bollen vid bortre stolpen.

– Det var bra för oss att vi fick in 1–2 ganska tidigt efter deras mål genom Armin. Sedan kom 2–2 ganska snabbt inpå, säger Emil Halldin.

2–2 kom efter en tilltrasslad situation vid en hörna, där Oskar Karlsson kunde trycka in bollen.

– Jag tycker att vi för spelet i första halvlek. Trots att vi har motvind så är det vi som dominerar spelet egentligen.

I andra halvlek var matchbilden i stort sett likadan – Mörbylånga förde spelet och Rockneby kontrade.

Med tjugo minuter kvar var vändning fullbordad efter att Tom Karlsson varit sist på bollen efter en hörna.

3–2 stod sig matchen ut och Halldin var nöjd med både resultatet och den utveckling som laget hela tiden strävar mot.

– Ja, jag är nöjd med att vi har tagit ett steg i rätt riktning spelmässigt. Vi vill kunna vara ett mer spelande lag och kunna föra matcherna bättre – och det tycker jag att vi gjorde bättre den här gången. Och så resultatet så klart. Att vi vände 0–2 till 3–2, det visar på lagmoral.

Vill du lyfta fram någon insats?

– Tom (Karlsson) var tillbaka och han är givetvis väldigt viktig för både vårt försvars- och anfallsspel. Sedan tycker jag att Dennis Nordqvist har gjort väldigt bra prestationer efter sommaruppehållet. Han förtjänar kanske mer cred än vad han får, för han jobbar i det tysta.

I och med vinsten har Mörbylånga åtminstone tillfälligt klättrat upp i tabelltopp, med tre matcher mer spelade än tvåan Ljungbyholm.

På fredag väntar derby på Skansen då Hulterstad kommer på besök.