Sport

Generöst Mörby föll i bottenmötet: ”Fyra mål på två chanser”

Fotboll, div. 2 dam Artikeln publicerades
Mittbacken Ying Muangklam gjorde en bra match, men det hjälpte föga borta mot bottenkonkurrenten Karlshamn. Hemmalaget vann med klara 4-1.
Foto: Magnus Jansson
Mittbacken Ying Muangklam gjorde en bra match, men det hjälpte föga borta mot bottenkonkurrenten Karlshamn. Hemmalaget vann med klara 4-1.

Fem raka förluster under serieinledningen.

Mörbylånga jagar säsongens första poäng när man kliver in i onsdagens derby hemma mot RM.

– Jag hoppas att vi kan bjuda upp till dans, säger tränaren Rickard Svensson.

IFK Karlshamn - Mörbylånga GoIF 4-1 (2-1)

Målet: Therese Trofast

Kvarnligan:

3) Therese Trofast

Målskytten sliter, tar löpningar och försöker. Krasst sett så är hon i princip Mörbylångas enda offensiva hot.

2) Emma Nilsson

FGoIF-produkten har gjort flera Ironman-tävlingar. Nu stod den comebackande 25-åringen för samma slit på innermittfältet.

1) Ying Muangklam

Gjorde det bra i backlinjen och försökte styra sitt lag.

Karlshamn tog sin första poäng för säsongen när man kryssade borta mot GAIF förrförra helgen. En vecka senare blev det full pott mot nytt, öländskt motstånd.

Mörbylånga tog visserligen ledningen efter 20 minuters spel, när Therese Trofast förvaltade ett friläge kliniskt. Men sedan var det slut på det roliga i bottenmötet i Blekinge.

– Det är fortfarande bittert. Man hoppade inte ur sängen i dag, direkt, säger tränaren Rickard Svensson på måndagsmorgonen.

Hemmalaget lyckades vända på steken redan under den första halvleken. Direkt efter halvtidsvilan kom spiken i kistan genom 3-1. Mörbylånga hade svårt att skapa heta målchanser.

– Vi hade alldeles för många bjudningar. Nu var det säkert inte så här, men det känns som att de gjorde fyra mål på två chanser. Vi hade kraftig motvind i första och tanken var att vi skulle kunna orka vända det i andra. Men det var aldrig riktigt nära.

Laget har även kunnat räkna in ett nyförvärv på sistone. Emma Nilsson är fostrad i Färjestaden och har haft ett uppehåll från fotbollen de senaste åren.

Nu har 25-åringen plockat ner skorna från hyllan.

– Hon gjorde det väldigt bra på mitten.

Nykomlingen Mörbylånga hade kanske inga större förväntningar på sig inför årets division 2-äventyr. Men beskrivningen ”mardrömsstart” ligger ändå nära till hands efter de fem första serieomgångarna.

Noll poäng och 4-13 i målskillnad är facit inför onsdagens derby mot RM hemma på Skansen. Richard Svensson har knappast gett upp den matchen på förhand.

– Tjejerna krigar och kämpar, och det känns som att vi får ut mer av krigandet mot bättre spelande lag. Vi behöver något lag som får upp tempot, då får vi bättre utdelning. Jag hoppas att vi kan bjuda upp till dans.