Annons

Kan Berga upprepa succén?

Seriepremiär i helgen för Oskar Dahlströms och Anders Larssons IFK Berga.
– Jag fick ge ett tungt besked till målvakterna igår (tisdags) vem som får spela premiären. Efter det var jag helt urlakad, berättar Larsson.
Fotboll, div. 2 herr • Publicerad 6 april 2019
Anders Larsson och Oskar Dahlström är de öländska krafterna i Berga i år.
Anders Larsson och Oskar Dahlström är de öländska krafterna i Berga i år.

Ifjol var Berga en förhandsfavorit men fick en tung start. Ola Petersson fick gå, Tommy Berg kom in som tränare och det slutade med att laget kvalade uppåt mot division 1 efter en ruskigt stark höstsäsong.

– Vi tog en poäng första fem matcherna ifjol, starten på serien blir väldigt viktig nu, säger Anders Larsson, Mörbyprofil och målvaktstränare.

Annons

I år är laget andrahandsfavorit enligt spelbolagen…serieseger ger knappt fyra gånger pengarna tillbaka.

– Karlskrona som spelade i division 1 ifjol är favorit, därefter kommer vi. Jag tycker det ser jättebra ut men klart att det tyckte jag även ifjol. Vi har haft två vitt skilda träningsupplägg inför säsongen och nu har vi väldigt lite skadebekymmer i jämförelse.

Öländske Oskar Dahlström var en klippa i försvaret ifjol när laget var väldigt täta bakåt på höstkanten. I mål parkerar även i år Oscar Johansson.

– Fotboll ger massor av energi och är oftast frid och fröjd. Men jag fick ge ett tungt besked till målvakterna igår (tisdags) vem som får spela premiären. Efter det var jag helt urlakad. Jag hade mått dåligt vem som än blivit petad. Fotboll är inte alltid lätt, konstaterar Larsson.

Premiären spelas mot IFK Hässleholm hemma på Bergavik på lördagen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons