Annons

Kalmarsund föll på egna misstag i Skåne

Lund-spelarna blev bjudna på alldeles för mycket. Efter en pigg start har nu FBC Ungdom tre matcher utan seger.
– Vi försöker och försöker men det vill sig inte, säger FBC-tränaren Magnus ”Mankan” Nilsson.
Innebandy, div. 1 herr • Publicerad 19 november 2018
SSL-meriterade Kristoffer Fält gjorde två mål och var en av bortalagets bästa spelare mot Lund.
SSL-meriterade Kristoffer Fält gjorde två mål och var en av bortalagets bästa spelare mot Lund.Foto: Magnus Anderberg

Det unga herrlaget lyckades inte upprepa det allsvenska damlagets prestation i Lund under lördagen. Laget fick vända hemåt tomhänt efter att Lund ryckt åt sig en 5-1-ledning efter två spelade perioder.

– Det är lite egna misstag vi faller på. Istället för att de ska få skapa sina målchanser så är det vi som skapar chanserna åt dem, tyvärr, säger FBC-tränaren Magnus ”Mankan” Nilsson.

Annons

I den tredje perioden försökte gästerna samla kraft till en forcering men kom aldrig närmare än 7-4.

– Jag tycker ändå att vi har matchen och skapar lägen, men det är små enkla misstag som gör det. Istället för att slå gröna pass så slår vi röda, då straffar det sig. I tredje trycker vi på, vi försöker och försöker men det vill sig inte.

SSL-meriterade Kristoffer Fält och unga Jens Linde förtjänar beröm för sina insatser i varsitt backpar. Kalmarsund fick klara sig utan trion Kasper Hultgren, Alex Vult von Steijern och Jacob Lingmerth under besöket i Skåne.

– Det är tunga avbräck såklart. Alla de tre är ju stöttepelare för oss.

FBC Ungdom har tagit en poäng på de tre senaste matcherna och därmed halkat ner till en sjundeplats i tabellen. På fredag kommer femman Växjö IBK på besök till Färjehallen, innan ett par veckors uppehåll väntar.

– Det blir en tuff match. Förhoppningsvis ska det kunna släppa för oss, säger Magnus Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons