Sport

Jonas märkliga skadefadäs: ”Kan gynna mig på Ironman”

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Jonas Nilsson lirade klart matchen och avgjorde med en spricka på smalbenet.
Jonas Nilsson lirade klart matchen och avgjorde med en spricka på smalbenet.

Förra helgen fick Böda/Högbys Jonas Nilsson en skada på smalbenet i första halvlek. Han spelade vidare – och gjorde matchens enda mål. Sedan ställde jobbet på brandkåren till det…

– Två stycken personer fick hålla i mig för att få av de nya kängorna. Då knäckte det till på exakt samma ställe som skadan. Jag kunde knappt röra mig.

Om drygt två månader ska Böda/Högby–hjälten göra sin första Ironman.

– Vet du vad, jag har jättegoda nyheter! När jag kom hem här så hade cykeln precis levererats, utbrister han.

– Cyklingen på Ironman kan gynnas brutalt av den här skadan. Med löpningen är det värre…

Det var mot Emmaboda förra fredagen som han åkte på skada efter en närkamp i första halvlek.

– En rejäl smäll mot utsidan av smalbenet, det gjorde ont men jag trodde inte det var så jäkla farligt och spelade färdigt matchen.

Han inte bara spelade – han avgjorde fram till 1–0.

– Men sedan hade jag så satans ont hela helgen. Jag åkte in för att kolla upp det på sjukhuset och det visade sig vara en spricka på benet. Inte så allvarligt att det behöver gipsas utan det läker ihop själv men jag spelar inte nästa match. (mot Gullabo/Gullaboås på fredagen)

Skadefadäsen slutade dock inte där. När Jonas började känna sig bättre i mitten på veckan åkte han in till jobbet som deltidsbrandman för att testa den nya utrustningen.

– Kängorna var gjorda för folk utan vadmuskler. De tog tio minuter för mig att få på, berättar han.

– Två stycken personer fick hålla i mig för att få av mig dem. Då knäckte det till på exakt samma ställe som skadan. Jag kunde knappt röra mig. Så nu blir det definitivt ingen fotboll närmsta tiden. Helt sjukt vilken oflyt.

Hur det går med Ironmansatsningen i övrigt då? Ja…förhoppningsvis blir årets tävling vindstilla och utan vågor i Kalmarsund.

– Jag fick ett presentkort till en våtdräkt i maj men har inte köpt den än. Jag var medveten om att det skulle bli tight men nu är det lite värre än väntat…