Sport

Jättevändning av IFK sista kvarten

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Malsor Ulaj dominerade på mitten.
Malsor Ulaj dominerade på mitten.

0–2 efter drygt en halvtimme, 4–2 till Borgholm till slut.

– Hjärtat pumpar, jag funderar på att åka in till akuten, haha. Grabbarna är så duktiga på att träna på och det ger resultat i sådana här matcher, säger Edin Dzananovic.

Läckeby GoIF – IFK Borgholm 2–4 (2–1)

Målen: 2–1 Jonathan Hildebrand, 2–2 Felix Jotarv, 2–3 Malsor Ulaj, 2–4 Jonathan Hildebrand

Läckeby oväntat jumbo inför med noll pinnar på tre matcher. Det var dock Borgholm som fick kämpa i underläge sedan hemmalaget gjort både 1–0 och 2–0 efter drygt en halvtimme.

– Vi gör en, jag vet inte, konstig match. De tar ledningen tidigt. Sedan börjar vi rulla på och hittar lägena. Vi har solklara lägen i första men förvaltar inte.

Jonathan Hildebrand tog ändå tillbaka IFK i matchen med sitt sjätte (!) mål för säsongen.

– I andra har vi inte lika tydliga lägen. Vi vågar mala på och fortsätta och tro på det och kämpa för varandra.

I andra visade Borgholm att de har uthålligheten, med tolv kvar kom kvitteringen. Men det stannade inte där. Med fyra minuter kvar tog Borgholm ledningen och sedan fixade skyttekung Hildebrand 4–2 med ett drömmål. Sjunde baljan i år alltså (!).

– Länge och väl ser det ut som de ska vinna. Men när vi gör 2–2 och de får en utvisning är det bara och köra och till slut gör vi båda målen som avgör.

Känslan direkt efteråt?

– Hjärtat pumpar, jag funderar på att åka in till akuten, haha. Grabbarna är så duktiga på att träna på och det ger resultat i sådana här matcher. Det är ett skönt bevis. Stort plus för moralen, vi slutar aldrig tro, säger Edin Dzananovic.

– ”Malle” Malsor Ulaj gör en jättefin match på mitten. Han styr tempo i andra helt själv, han är magisk.