Sport

Inför idrottsgalan: De kan bli årets innebandyspelare 2019

Ölands Idrottsgala Artikeln publicerades

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är spelarna som nominerats till prisen som årets bästa manliga och kvinnliga innebandyspelare.

DAM:

Kajsa Ek.
Kajsa Ek.

Kajsa EK, SSG IF

Motivering: Allsvenskt spel i FBC Kalmarsund byttes mot division 2-spel med SSG. Det slutade med en överlägsen säsong för både Kajsa Ek och hennes lagkamrater. Forwarden svarade för 42 poäng och vann poängligan när seriesegrande SSG tog 15 vinster av 15 möjliga.

Emmy Sjögren.
Emmy Sjögren.

Emmy Sjögren, FBC Kalmarsund Ungdom

Motivering: Växjö-fostrade Sjögren började innebandygymnasiet i Kalmar förra hösten och tog snabbt hand om rollen som förstamålvakt i FBC Ungdom. Trots sin unga ålder visade talangen upp ett moget målvaktsspel, en hög lägstanivå och blev genast en nyckelspelare under lagets succésäsong. I våras vann hon titeln årets ÖB-lirare.

Isabel Aravena.
Isabel Aravena.

Isabel Aravena, FBC Kalmarsund Ungdom

Motivering: Ständigt ett starkt defensivt jobb – men ändå en av de bästa offensiva spelarna i match efter match. Forwarden Aravena var överallt i det FBC Ungdom som blev ett topplag i division 1 förra säsongen. Som ett kvitto på hennes fina fjolårssäsong så blev hon uppflyttad till det allsvenska representationslaget i somras.

HERR

Charlie Nilsson.
Charlie Nilsson.

Charlie Nilsson, SSG IF

Motivering: Säsonger kommer och går – Charlie Nilssons betydelse för sitt lag består. Centern, som även fick täcka upp på andra positioner under förra säsongen, var en starkt bidragande anledning till att nykomlingen klarade division 2-kontraktet. 48 poäng (16+32) gav honom en femteplats i seriens totala poängliga.

Albin Jakobsson.
Albin Jakobsson.

Albin Jakobsson, FBC Kalmarsund Ungdom

Motivering: Var en urstark stöttepelare i det FBC Ungdom som till slut lyckades hänga kvar i division 1 som nykomling. Med sitt mogna backspel fortsätter han att ta stora kliv framåt och uppåt i sin utveckling. Försäsongen tillbringades med representationslaget - den här säsongen har 20-åringen också dubbellicens med allsvenska Craftstaden. Har haft en lysande säsongsinledning under hösten.

Christopher Dahl.
Christopher Dahl.

Christopher Dahl FBC Kalmarsund Ungdom

Motivering: 21-åringen kom från Lessebo och började innebandygymnasiet i Kalmar för ett par år sedan. Under den tiden har han hunnit växa ut till en av FBC Ungdoms viktigaste kugghjul i defensiven. Den pålitliga backen gör sällan eller aldrig en dålig match och går ofta i bräschen vad det gäller jobb och inställning.