FBC Kalmarsund hade greppet flera gånger om.
Men Höllviken fick sista ordet i en SSL-premiär med bitter eftersmak.
– Enligt mig så bjuder vi på samtliga av deras mål.
Innebandy, SSL\nInnebandy, SSL herr • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 20 september 2018
Höllviken satte 2-3 på straff i slutet av den andra perioden. Gästerna från Skåne kunde sedan skriva slutresultatet till 5-6 efter en svängig sistaperiod.Foto: Magnus Jansson

Underläge när den sista perioden startade. 4-3-ledning fem minuter senare. Men ett ineffektivt FBC lyckades inte knyta ihop säcken under avslutningen. Höllviken vände en jämn och svängig premiärtillställning och vann med 6-5.

– Vi skapar tillräckligt för att kunna vinna den här matchen med flera mål. Det är en ren gåva. Enligt mig så bjuder vi på samtliga av deras mål, säger tränaren Adam Kallenberg.

Ett inspirerat hemmalag startade piggt. När nyförvärvet Kevin Björkström satte sitt första mål i FBC-tröjan i powerplay innebar det 2-1 när halva matchen var spelad. Men Höllviken skulle svara både en och två gånger.

Nye Kevin Haglund – som förövrigt hade en rätt tung premiär – drog på sig en utvisning för slag. Då behövde gästerna bara ett par sekunder för att kvittera. Innan den andra perioden var färdigspelad kom också 2-3 på straff, efter att FBC-målvakten Kalle Bending flyttat på målburen vid ett farligt bortaavslut.

– Det känns som att den är rätt dömd, säger Kevin Björkström.

Dina tankar om sistaperioden?

– Det avgörs på lite mer effektivitet från deras sida. Det kan kännas som att de får lite skitmål, men det är så Höllviken spelar. De lyckas få in bollen, och det får inte vi. Det är egentligen det som avgör. Jag tycker det är två jämna lag.

1032 åskådare hade löst biljett till SSL-premiären.
1032 åskådare hade löst biljett till SSL-premiären.Foto: Magnus Jansson

Fyra av kvällens fem hemmamål kom från förstafemman. Radarparet Tim Nyander och Kim Nilsson ordnade vändningen i inledningen av tredje innan Höllviken kvitterade till 4-4.

Sedan var det det där med att förvalta chanserna. Under avslutningen av matchen skapade båda lagen lägen och FBC lyckades dessutom reda ut ett 3 mot 5-spel i två minuter.

Hemmaavsluten hamnade överallt förutom i mål. Däremellan satte Höllviken 4-5 – och när mindre än fem minuter återstod kom också 4-6. Kalmarsund tog ut målvakten, men lyckades inte komma närmare än en reducering från Adam Nilsson med mindre än minuten kvar.

1032 personer i publiken bjöd på bra tryck under hela matchen och levde sig med i varenda steg under avslutningen. Kevin Björkström – som bekant kvalade mot FBC med Karlstad i våras – fick uppleva ett fullsatt Kalmar sportcenter igen.

– Det var som jag förväntade mig. Det var kanske inte lika hetsigt som sist, men det kommer nog.

Du kändes pigg idag.

– Jag har varit trött och nedtränad på försäsongen, men det har släppt lite nu. Jag känner mig i fin form.

Nyförvärvet Kevin Björkström svarade för en övertygande insats i tävlingsdebuten för FBC Kalmarsund.Foto: Magnus Jansson