Annons

IFK tog stabil trea – med fyra syskon i truppen

–Vi tror inte att det har hänt tidigare. Det är jättehäftigt, säger IFK-tränaren Andreas Prins.
Fotboll, div 3 • Publicerad 24 september 2018
Sandra, Josefin, Elin och Ida Nilsson. De fyra systrarna var med i den IFK-trupp som tog tre poäng borta mot Smedby.
Sandra, Josefin, Elin och Ida Nilsson. De fyra systrarna var med i den IFK-trupp som tog tre poäng borta mot Smedby.Foto: Privat

IFK gjorde det som krävdes borta mot Smedby/Trekanten. Samtidigt fick laget åtminstone lite hjälp från Mörbylånga tack vare den sena kvitteringen på Skansen. Chansen att knipa kvalplatsen från Kristianopel är liten inför den avslutande omgången. Men den finns där.

– Det blir spännande. Tack vare att Mörbylånga sin vana trogen fick in ett mål i slutet så lever det ju. Men vi måste först och främst fokusera på vår egen match, säger IFK-tränaren.

Annons

Helgens 4-1-seger var fullt rättvis. På grund av mörkret har IFK bedrivit de senaste veckornas träningar på konstgräs. Det märktes inledningsvis på Tingsbyskans.

– Jag trodde på förhand att vi skulle få problem med studsen och passningarna. Det fick vi också och det är inte så konstigt. Det tog en halvtimme ungefär, sedan orkade inte Smedby/Trekanten riktigt. Vi gör en bra andra halvlek, framförallt. Det var stabilt.

Förutsättningarna inför den avslutande omgången är att trean IFK måste hämta in två poäng och ett par mål på Kristianopel. Blekingelaget möter just Smedby/Trekanten på hemmaplan.

– Det skulle vara om Kristianopel faller på eget grepp, de har allt att förlora och vi har allt att vinna. Men vi ska göra det vi kan, och har vi gjort det så har vi fullbordat den här säsongen. De lagen som slutar före oss då har gjort det för att de är bättre, så enkelt är det. Man får inte vara mer stolt än att man kan säga det.

Noterbart annars från helgens match är att det fanns hela fyra systrar Nilsson med i IFK-truppen. Josefin, Sandra, Elin och Ida bidrog alla till segern.

– Det har inte kollats upp, men vi tror inte att det har hänt tidigare. Det är jättehäftigt, säger Andreas Prins.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons