Sport

IFK körde över SSG: ”Idag stämde allt”

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Malsor Ulaj gjorde fyra (!) mål.
Malsor Ulaj gjorde fyra (!) mål.

Borgholm ställde till med en riktig målfest i derbyt borta mot SSG, vinst med 7–3.

– I våras hade vi kanske åkt på 0–4 i arslet i en sådan här match. Nu tror vi på vår idé fullt ut, fantastiskt av killarna i dag, säger Edin Dzananovic.

SSG IF – IFK Borgholm (1–4)

Målen: 1–0 Isak Sannestam, 1–1 Malsor Ulaj, 1–2 Oscar Andersson, 1–3 August Sjöbäck, 1–4 Malsor Ulaj, 2–4 Anton Larsson, 2–5 Malsor Ulaj

Regnet stoppade inte spel på Björkvallen men SSG bjöd IFK på en kalldusch direkt med 1–0 efter en minuts spel.

– Det blir som en tändvätska för oss. Vi har en trygghet som vi inte hade i våras. Då hade vi kanske åkt på 0–4 i arslet i stället, säger Edin.

Det blev precis tvärtom nu. Efter målet var det Borgholms match fullständigt. Laget tog över spelet, skapade flera chanser och kunde både kvittera och ta ledningen i matchen efter tilltrasslade situationer i straffområdet.

– Jag kan inte poängtera tillräckligt mycket att grabbarna nu tror på vår idé med fart och aggressivitet framför allt. Vi går ut och gör vårt jobb fullt ut och har ju spelare som vill löpa mycket och utmana i djupled.

Malsor Ulaj inledde målskyttet – och skulle knappast nöja sig där. Innan pausvilan hade han även hunnit med att göra 1–4.

– I dag stämde allt. I vanliga fall brukar vi ha någon dålig period. Men i dag var det bra från första, eller åtminstone andra minut – till sista.

SSG kom ut och satte 2–4 snyggt på frispark – men det skulle inte vara en spark mot upphämtning. IFK fortsatte mala på och rann iväg till hela 7–2. Malor Ulaj gjorde två av målen – alltså fyra totalt – innan SSG tröstmålade.

– Vi har jobbat på att fortsätta vara ödmjuka i andra halvlek, inte tro att det är över, speciellt i derbyna. SSG är ett lag som kan svänga en match snabbt men vi fortsätter tugga.

Borgholm har gjort 46 mål på 17 matcher, näst mest i serien.

– Ja, vi har gjort många mål framåt senaste åren, får vi ordning på defensiven så vet vi att vi kan göra såhär mycket framåt, säger Edin som berömmer unga gardet på topp.

– Trion på topp med Jonte (Hildebrand), Malle (Ulaj) och Jacob (Karlström) ihop med Junior (Axel Peterson) på mitten dominerar fullständigt. Får de övertag som i dag på motståndarna så rinner det iväg.

Borgholm bara en poäng från kvalplats i haltande tabell.

– I dag kan vi glädjas, men fortfarande är det hårt jobb som gäller. Vi tittar inte så mycket på kvalstrecket, vårt mål har ju varit att hålla oss kvar.

Jonathan Hildebrand och gänget offensivt hade en bra dag.
Jonathan Hildebrand och gänget offensivt hade en bra dag.