Annons

IFK fick efterlängtad revansch

Förkrossande 2–8 i första seriemötet. Borgholm svarade och vann med 1–0 hemma. Mindre siffror – minst lika mycket glädje.
– Så in i helvetes skönt faktiskt. Det är så jädra mycket känslor i den här matchen, säger lagkapten Sabrina Petersson.
Fotboll, div. 3 dam • Publicerad 9 september 2018

Andreas Prins har ältat om Mörbylångas långbollar vecka efter vecka, år efter år. Men torskat seriederbyna mot laget – på söndagen fick han vara kaxig med en seger i bagaget.

– De var glada och applåderade på bänken när de trodde att de gjort sex passningar inom laget i rad men jag räknade och det var bara fyra. Så det kan de inte fira heller, skrattar ”Prisse”.

Annons

Matchen avgjordes på konstgräset i Borgholm.

– Det var jädrigt lustigt. Jag tycker inte de imponerar för att ha tränat här i två veckor. Vi blir osäkra, det går lite snabbare, vi tycker ju bäst om högt gräs, säger Mörbys Sara Erlandsson.

Det var IFK som hade mest boll hela matchen men det blev mycket kamp på mitten och inte jättemånga lägen, knappa halvtimmen in kunde dock Linnéa Heinrich nicka in 1–0 efter ett fint anfall.

– Vi har ju två helt olika sätt att spela och idag är det vårt som funkar bättre och det är jäkligt skönt. Vi känner att vi har det i oss, vi är ett superlag ju, säger Sabrina Petersson som ihop med Matea Corkovic och Josefin Nilsson ägde mittfältet.

– De spelar som de alltid gör, de vill slå den långa bollen. Och det är de jätteduktiga på. Men vi har inte en riktig lika hög backlinje idag och har vi bara koll på den långa bollen har de inte så mycket mer, för vi är bättre på marken.

Erlandsson:

– De har en stark innermitt och gör det svårt för oss, vi har inte kommit igång där riktigt sedan Malin Lorentzon försvann. De gör det bra, det får jag ge dem.

Andra halvlek blev mycket kamp och dueller. Där kändes IFK hetare för dagen.

– De vinner mycket på vilja. De ligger etta i serien och har gjort det jättebra senaste åren vi mötts, men i dag ville vi mer, konstaterar Sabrina.

– Det är derby och mycket hjärta och det hade vi mer än dem, säger ”Prisse”.

Annons

Och även Erlandsson håller med.

– IFK kändes mer hungriga, de vill uppåt och vi är ganska nöjda. Det känns lite i truppen som att nu leder vi serien och vi vill inte gå upp egentligen. Då blir det lite halvfart och spärr i skallen, halvdant inställningsmässigt.

Sabrina Petersson.
Sabrina Petersson.

1–0 till slut. Första gången på drygt två år som IFK vinner i serien mot Mörby.

– Det är så jädra mycket känslor i den här matchen. Ingen vill förlora överhuvudtaget. Vi brukar förlora mot Mörbylånga så det var så in i helvetes skönt faktiskt säger Sabrina.

IFK vann med samma resultat i sommarens ÖM–semi.

– Den sitter kvar i självförtroendet. Vi trodde att vi skulle vinna.

”Prisse”:

– Det känns som vi gjort hemläxan, det var som i ÖM, de hade inga lägen där heller…

– De backade hem och försökte köra på kontring. Den som är mest trött nu måste vara Jennifer (Nilsson) med alla långbollar hon slog.

– Om vi ska jämföra så har vi vunnit fyra och de två senaste åren. Och målskillnaden ska vi inte ta upp för ”Prisses” skull. Bara för att de vunnit två raka ska de inte bli för kaxiga, svarar Erlandsson.

Mörby fortsatt etta i serien. Fem poäng ner till Borgholm. Kristianopel spelar sin match mot Emmaboda senare på söndagen och kan ta klivet upp som tvåa vid seger där.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons