Annons

Hulterstad lägger ner: ”Besviken”

Beslutet är taget. Hulterstad kommer inte ha någon a-lagsverksamhet säsongen 2019.
– Givetvis är det tråkigt, säger Janne Eriksson.
Fotboll • Publicerad 29 december 2018
Det blir ingen division 6-fotboll på Kvarnvallen framöver. Eventuellt kan det bli ett reservlag i stället.
Det blir ingen division 6-fotboll på Kvarnvallen framöver. Eventuellt kan det bli ett reservlag i stället.Foto: Arkiv

Det har varit på gång ett tag efter en tuff höst och frimånad. Nu har det spikats. Hulterstad kommer inte ha något representationslag i division 6 den kommande säsongen.

Eventuellt kan det bli ett lag i reservlagsserien i stället, om spelarintresset finns.

Annons

– Vi har till den första februari på oss att ta beslut om det. Men det blir ingen a-lagsverksamhet. Det återstår att se om den kommer tillbaka någon gång i framtiden, säger Hulterstads eldsjäl Janne Eriksson

Vilka reaktioner har ni fått? Besvikelse?

– Nja, jag vet inte. Det är väl mest jag som är besviken. Givetvis är det tråkigt att inte ha något representationslag, det känns ju lite sådär. Men vi har mycket annat inom HAIK som det går att lägga tid på.

En bowlsverksamhet är på väg att startas upp i Albylen.

– Vi har i princip bestämt oss för det, vi håller på att få till en visning. Det finns så mycket val att göra kring mattor och såna saker. Sen ska vi lägga om Albylens tak till våren, plus att vi har Strandloppet i sommar. Det händer grejer i Hulterstad ändå, säger Janne Eriksson.

2019 års division 6-serie blir fattig på öländska lag. Hulterstads nedläggning och Mörbylångas avancemang gör att bara Persnäs och Högsrum återstår från det gångna året. Det är också bestämt att Färjestadens fotbollsakademi inte kommer anmäla något herrlag inför den kommande säsongen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons