Annons

Hon blir ny lagledare för IFK Kalmar

– Det kom som en chock för många, framför allt mig själv, skrattar Linnéa Thurfjell efter att det blivit klart att hon är ny lagledare för IFK Kalmars a-lag i Elitettan.
Fotboll, Elitettan • Publicerad 15 januari 2019
Linnéa Thurfjell.
Linnéa Thurfjell.

Hon är känd som parasportens stora eldsjäl inom FBC Kalmarsund, tidigare Calmif, samt Fritidskanalen. Nu kliver hon även in i IFK Kalmar organisation.

– Det är en tjänst på 65 procent som är betald, sponsrad av ett företag. Det ingår även att jag ska jobba med ett inkluderingsprojekt, berättar Linnéa.

Annons

På torsdag startar hon som lagledare för IFK:s Elitettanlag.

– Det har varit på tal rätt så länge men jag har inte kunnat bestämma mig. Det är en ny utmaning och jag vet att det blir energikrävande men jag känner mig mer positiv än på länge, säger Linnea.

– Det kom som en chock för många, framför allt mig själv, haha. Det var länge sedan nu jag var i fotbollens värld, senaste fem åren har det mest varit innebandy. Dessutom har jag haft hand om 95 procent herrar innan, det blir roligt att komma in i en damidrottsförening och i högpresterande elitlag.

Vad är tanken med din roll i laget?

– Jag ska komplettera ledarstaben så att de kan fokusera på tränarbiten. En del praktiskt men även mycket mentalt. Se till så att spelarna mår bra så att de kan prestera. Det kan vara bra att få in en kvinna som kan förstå och stötta spelarna på ett annat vis.

Den nya tjänsten innebär inte att hon släpper engagemanget med parasporten i Kalmarsund.

– Det har varit väldigt pussligt, vi har suttit och lappat ihop ett schema redan. Men jag har varit tydlig att vissa kvällar och helger är det innebandyn som gäller för mig och det känns jättebra.

Just nu jobbar hon även 60 procent med Fritidskanalen.

– Det projektet pågår till sista februari, sedan vet vi inte vilken budget vi får av kommunen. Jag får ta ställning till det när ansökan gått igenom.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons